3228 diváků na juniorském finále! Brnu comeback z 0:3 nestačil, Třinec snížil

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Junioři brněnské Komety si mohli vypracovat ve finálové sérii mečboly, ale přes skvělý návrat do třetí bitvy ze stavu 0:3 nakonec s Třincem padli. Před famózní kulisou o tom rozhodl v poslední minutě Robin Gerych, jehož Oceláři tak urvali svůj první bod.

Zápasu přihlíželo 3228 diváků, nejvíc na českém mládežnickém hokeji za dlouhé roky.

Parádní návštěva se čekala, ale brněnský klub jí byl přece jen mírně zaskočen. S úvodním buly naštěstí zareagoval a otevřel i druhou dlouhou tribunu.

Winning Group Arena viděla znovu aktivnější nástup mladíků Třince, ale k čemu jim to bylo na domácím ledě, to už víme... Další prohranou první třetinu 0:3 už si Oceláři samozřejmě nemohli dovolit. Díky dobrému pohybu se brzy dostávali do přečíslení a po deseti minutách vypracoval Cedzo první velkou šanci pro Spěváčka, další měl záhy Ramik.

Brankář Jan Kavan ale zase prokazoval naprosto brilantní formu. Nejblíž k úvodnímu gólu tak měli paradoxně jeho spoluhráči, když Bárta z protiútoku zazvonil na tyčku.

Třinečtí v dobré snaze pokračovali i po přestávce a Kavan musel předvést neuvěřitelný skok před odkrytou branku proti tutovce Ramika. Brňané se zkoušeli zvednout v solidní první přesilovce, Zembolovu šanci však zlikvidoval Král. Na druhé straně naopak úvodní početní výhoda nesla ovoce: Haas předal zpoza branky Šutému, ten posunul na Adama Cedza a slovenský reprezentant už se nemýlil.

Do dvou minut navíc Oceláři přidali další dvě trefy a brněnskou defenzivu naprosto rozložili! Byť je fakt, že tomu předcházelo zapískání rozhodčích ve chvíli domácího brejku...

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Spěváček ještě trefil tyč, situaci čtyři na dva ale zakončil přesnou střelou zadák Michal Pospíšil. Hned nato domácí znovu nepokryli přečíslení a ztrestal je Marcel Mikula.

Třinec hrál v tu chvíli parádně, ve druhé třetině zasypal soka 22 ranami. Jenže... Co s vámi udělají tři tisícovky fanoušků?

Kometa se nadechla v nejpotřebnější chvíli, tedy před druhým odchodem do kabin. Na svědomí to měl díky fantastické individuální akci Jan Ekrt: Obránce se zbavil stahovačkou a pak prostřelil Krále na první tyči.

A po pauze pokračovala. Štěstí jí pomohlo při Haasově střele do tyče, v 50. minutě pak Zembol přisunul puk na levou stranu Kevinu Horváthovi, který byl nekompromisní a snížil na nejtěsnější rozdíl. Král musel podržet svůj tým proti Bártovi, další možnost nevyužil Moravec.

Oceláři si nakonec přitížili sami, když Ošmera poslal puk na tribuny. Kometa stáhla Kavana, soupeř se hře šesti proti čtyřem bránil slušně, jenže nakonec kapituloval. A to opravdu velmi smolně. Jak chytal i Král vynikající zápas, tak si vybral slabou chvilku při opakované střele Jindřicha Habermanna. Hokejkou si ji srazil nad sebe a puk mu obloučkem zapadl za záda. Pouhých 69 sekund před třetí sirénou!

Foto: Vít Golda, hc-kometa.cz

Není třeba dlouze popisovat, jaká euforie v aréně po takovém comebacku zavládla. Jenže Oceláři ji velmi rychle zpražili. Přesně za půl minuty projel brněnskou obranou nečekaně hladce Robin Gerych, prostřelil Kavana na druhé tyči a v čase 59:21 přece jen rozhodl o třineckém vítězství!

Série pokračuje v Brně hned v neděli. Padne po jednom dni nový návštěvnický rekord sezony?

Karel Beran (trenér Komety Brno): „Dvě třetiny to byl hokej nahoru dolů, myslím, že jsme se postupně zlepšovali. Charakter mančaftu se ukázal ve třetí třetině, kdy jsme to z 1:3 dotáhli na 3:3. Škoda toho gólu na 3:4, ale to se prostě v hokeji stává. Série je otevřená, na další zápas se nachystáme a budeme chtít tu prohru odčinit a získat to vítězství pro sebe.“

René Mucha (trenér Třince): „Jsme rádi, že jsme utkání zvládli. Nebylo to jednoduché, hlavně po těch dvou prohrách doma byly svěšené hlavy. Včera už jsme na týmu cítili, že s tou sérií chce něco udělat. Dnes jsme si to trochu zkomplikovali, fantasticky jsme se dostali do tříbrankového vedení a pak jsme malinko upustili z toho poctivého hokeje. Nechali jsme domácí dostat se zpátky do hry. Takový ten hokej je, pro někoho krutý, pro někoho krásný. Dostali jsme vyrovnávácí gól a za chviličku dali vítězný. Celému týmu gratuluji k tomu, jak jsme k tomu přistoupili, opravdu to byl play off hokej. Dokázali jsme, že se o to chceme porvat a vyzvednout pohár nad hlavu.“

HC KOMETA BRNO – HC OCELÁŘI TŘINEC 3:4 (0:0, 1:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 39. Ekrt, 50. K. Horváth (Zembol, Veselský), 59. Habermann (F. Němec, Ekrt) – 30. Cedzo (Šutý, Haas), 31. M. Pospíšil (Cedzo, Kurbaka), 32. Mikula (Buják, Rybnikár), 60. Gerych (Šilar).
Rozhodčí: Sýkora, Micka – Polák, Maňák.
Vyloučení: 1:2.
Využití: 1:1.
Střely na branku: 36:42 (8:12, 9:22, 19:8).
Diváci: 3228.
Stav série: 2:1.

Další program finále play off DHL ELJ

Neděle 14. dubna – 4. zápas:
17:00 HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec

Středa 17. dubna – 5. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno

Pátek 19. dubna – případný 6. zápas:
HC Kometa Brno – HC Oceláři Třinec

Neděle 21. dubna – případný 7. zápas:
HC Oceláři Třinec – HC Kometa Brno

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz