Gól až v poslední minutě. Šestnáctka nestačila ani na Finy

Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

14. dubna 2023, 18:54

Martin Voltr

Česká reprezentace do šestnácti let neuspěla ani ve druhém utkání na turnaji čtyř zemí ve Švédsku. Proti Finům se prosadila až v samém závěru, kdy už bylo na obrat pozdě.

Branky ve druhém utkání české šestnáctky padaly až od 27. minuty. Do té doby bohužel vyvolal nejvíce emocí nešťastný moment, kdy finský útočník Rasmus Kämäräinen po střele ztratil rovnováhu a i s nechtěným přispěním českého hráče ošklivě narazil do mantinelu.

Zápas byl přerušen zhruba na sedm minut, Kämäräinen opustil ledovou plochu na nosítkách.

Spoluhráči pak bojovali za něj a do vedení je poslal Eetu Orpana. Český výběr následně nevyužil dvě přesilovky a zkraje třetí třetiny inkasoval podruhé. Tentokrát po vhazování ve vlastním pásmu, když se dopředu vydal Urho Mattila a proti Ondřeji Štěbetákovi uspěl.

Ani z dalších početních výhod se Češi neprosadili. Tu poslední tři minuty před třetí sirénou zesílili odvoláním brankáře, ale místo honby za vyrovnáním ukončil jejich naděje dalekonosným pokusem Veeti Ruotsalainen.

Přesto svěřenci Milana Razýma alespoň vymazali nulu ze svého brankového účtu: František Netušil v poslední minutě projel kolem mantinelu a k čestné trefě vyzval Tomáše Poletína. Český kapitán skóroval i ve druhém zápase turnaje a gólmanu Sammalniemimu zmařil čisté konto.

Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni oba brankáři, česká reprezentace Finy mírně přestřílela 24:19.

Záznam utkání

ČESKO – FINSKO 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 60. Poletín (Netušil, Krčál) – 27. Orpana (Somervuori, Rajala), 41. Mattila, 59. Ruotsalainen.
Rozhodčí: Lindström, Gran – Löfberg, Nordqvist.
Vyloučení: 5:7.
Bez využití.
V oslabení: 0:1.
Střely na branku: 24:19 (7:8, 9:4, 8:7).
Diváci: 64.
Nejlepší hráči: Ondřej Štěbeták – Jooa Sammalniemi.
Česko: Štěbeták – Černý, Malínek, Pelikán, Pšenička, Winkelhöfer, Šilhavý, Vyhlídal – Netušil, Novotný, Lev – Poletín, Frolo, Rozsíval – Čihař, Krčál, Pekař – Bartovič, Fasner, Matějovský – Kucharčík. Trenér: Razým.
Finsko: Sammalniemi – Kotajärvi, Ruotsalainen, Tukio, Saari, Uusitalo, Boeilus, Paju, Sippola – Rajala, Orpana, Kämäräinen – Mattila, Mensonen, Westergard – Joki, Pietäläinen, Somervuori – Aaltonen, Strömberg, Virtanen. Trenér: Tiilikainen.

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. Finsko 1 1 0 0 0 3:1 3
2. Slovensko 1 1 0 0 0 3:2 3
3. Švédsko 0 0 0 0 0 0:0 0
4. Česko 2 0 0 0 2 3:6 0

Další program turnaje čtyř v Tranas

Pátek 14. dubna:
19:00 Švédsko – Slovensko

Sobota 15. dubna:
14:30 Švédsko – Česko, živě na HokejkaTV »
18:00 Finsko – Slovensko

Neděle 16. dubna:
12:00 Švédsko – Finsko

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz