Osmákům stačily dva zápasy. Na finále se těší naděje Komety a Škodovky

Radost osmáků Plzně v odvetě s Hradcem Králové | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Semifinálové série Ligy starších žáků "A" potřebovaly k rozhodnutí jen dva zápasy. Do finále o mistrovský titul míří osmáci Škody Plzeň a Komety Brno.

Plzeň zvládla postup s přehledem

Indiáni si v semifinále hladce poradili s hradeckým Mountfieldem. Domů si přivezli vítězství 4:1, které v odvetě ještě mírně vylepšili. Cestu za ním ale neměli až tak snadnou, jak výsledek 6:2 napovídá. Soupeře zdolali zejména díky dvěma povedeným pasážím, tou první byl už start – Plzeň udeřila ve třetí, páté a pak i sedmnácté minutě, takže před Mountfieldem stál velký kopec.

Na ten začali hosté pozvolna šplhat. Ve druhé třetině dvakrát snížili na rozdíl dvou branek, v naději se drželi zásluhou tref Andreje Adamkova a Adama Višňara. Jenže pak nezvládli další krátkou pasáž, před druhou pauzou inkasovali dva góly během pouhých osmi sekund!

Tak luxusní náskok už si Škodovka pohlídala. Nesrazilo ji ani sedm oslabení, všechna totiž ubránila. Pod postupovou výhru se podepsali tři dvoubodoví hráči v čele s Ronnym Morkesem, jenž měl na svědomí dvě rozdílové branky.

Václav Benák (trenér Škody Plzeň): „Dnešní výkon nebyl z naší strany optimální, asi jsme si mysleli, že nám to soupeř dá zadarmo. Musím uznat, že Hradec Králové hrál velmi dobře – až na závěr druhé třetiny, kde si to nepohlídali a to asi rozhodlo. Za postup do finále jsme ale nesmírně rádi a moc si toho ceníme.“

Bohdan Višňák (trenér Hradce Králové): „V první řadě bych chtěl Plzni pogratulovat k postupu do finále. Řekl bych, že celou séria byli lepším týmem. My dnes sehráli lepší utkání než u nás doma. Tam jsme první polovinu zápasu byli lehce nervózní a možná ta tíha toho utkání i zapříčinila, že nám tolik nešly nohy. Dneska jsme hráli vyrovnanější střetnutí. Rozhodly individuální chyby a to, že po první části jsme prohrávali 0:3. Řekl jsem ale klukům i v kabině, že bych jim chtěl poděkovat, že i za toho stavu to nevzdali. Ale samozřejmě to za toho stavu, protože Plzeň je i do obrany velmi dobře organizovaná, bylo těžké. Přesto jsme to nevzdali a byli jsme více než půl utkání domácím vyrovnaným soupeřem.“

HC ŠKODA PLZEŇ – MOUNTFIELD HK 6:2 (3:0, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Jágr (Števo), 5. Novák, 17. Morkes (Zbořil), 24. Morkes (Zach, Zbořil), 40. Vokáč (Jágr), 40. Bubenščikov (Janeček) – 24. Adamkov, 38. Višňar (Falta).
Rozhodčí: Sýkora – Kreuzman, Hanzlík.
Vyloučení: 7:2.
Bez využití.
Konečný stav série: 2:0.

Kometa znovu ustála power-play

Druhá série nabídla dva znatelně vyrovnanější výsledky. Co však měla stejné? Postup z ní slavilo mužstvo, které mířilo do semifinále s vyhlídkou jediného domácího utkání. Kometa šla do odvety ve Vítkovicích povzbuzená pozdním obratem v úvodní partii, na který v neděli navázala a tentokrát už nemusela nic dohánět.

Postarala se o to vynikající pasáž mezi 20. a 27. minutou, kdy hosté udeřili rovnou třikrát, a to ve třech různých herních situacích. U prvních dvou branek byl Maxim René Školiak (1+1). Brněnská defenziva povolila až ve třetí třetině, kdy Ridera stáhla ztrátu 0:3 na 2:3, ale stejně jako dva dny předtím jí závěrečná power-play nevyšla. Triumf a postup Jihomoravanů zpečetil Sebastien Bango (1+1).

Rovněž finále se odehraje na dvě vítězná utkání. Odstartuje v pátek na Kometě, odveta se odehraje v neděli v Plzni a případné rozhodující střetnutí by vidělo v úterý znovu Brno.

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC KOMETA BRNO 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 45. Hájek (Kaszper, Mrkva), 56. Vik (Balvín) – 20. Školiak (Bango), 24. Vinkler (Školiak), 27. Bartes (Pitour), 60. Bango.
Rozhodčí: Polášek – Bystroň, Suchel.
Vyloučení: 3:7, navíc Sýkora (Vítkovice) 5 minut a do konce utkání.
Využití: 1:1.
Konečný stav série: 0:2.

Program finále play off

Pátek 12. dubna – 1. zápas:
17:00 HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň

Neděle 14. dubna – 2. zápas:
17:30 HC Škoda Plzeň – HC Kometa Brno

Úterý 16. dubna – případný 3. zápas:
17:00 HC Kometa Brno – HC Škoda Plzeň

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz