Motoru se přestalo dařit. Musíme se zase postavit na nohy, velí Bučko

Foto: hcmotor.cz

Budějovický Motor nemá s Mladou Boleslaví štěstí. Týmu z města automobilů podlehl loni ve všech čtyřech zápasech, z jediného si odnesl bod po neúspěšném prodloužení. Poslední souboj doma 31. ledna ztratili Jihočeši výsledkem 2:6. V 8. kole aktuálního ročníku potom dostali v Budvar aréně nářez 1:6.

Za úvodní čtyři kola Tipsport extraligy nasbírali hokejisté Motoru deset bodů, což vypadalo jako úspěšný vstup do soutěže. Od té doby se však nerozšířilo jejich bodové konto a série tří porážek v řadě vedla k pádu v tabulce.

„Určitě to pokazilo náladu v naší kabině. Musíme se z toho rychle vzpamatovat a postavit se na nohy, makat znovu jako od začátku. Vybudovat to a vyhrát příští zápas,“ velí obránce Martin Bučko.

Utkání se pro domácí od začátku nevyvíjelo dobře. Inkasovali ve 4. a 7. minutě. Nejprve v oslabení, potom při vlastní přesilovce.

„Dostali jsme dva rychlé góly a trochu nás to utlumilo. Ve druhé třetině jsme měli určité momentum, nabrali jsme obrátky, ale stejně jsme prohráli tuto část. Měli jsme víc ze hry, ale prostě nám nebyl výsledek souzený,“ krčí rameny.

„Měli jsme víc ze hry, ale prostě nám nebyl výsledek souzený.“

S domácím týmem notně zamával gól na 0:3, kdy neobsazený Maris Bičevskis snadno překonal nataženého Dominika Hrachovinu. Velmi nestandardní rozestavení hráčů korespondovalo se situací, která bezprostředně předcházela změně skóre. Po gólu nastaly dohady, ale nakonec se vhazovalo na středovém kruhu.

„Nedá se mluvit o sporném gólu, protože vůbec neměl být uznaný. Hosté se dostali přes modrou z dvoumetrového ofsajdu. Viděl jsem to už ve chvíli, kdy šla nepovedená přihrávka. Mířila na paty a puk se odrazil na mantinel, mezitím všichni hráči vjeli do pásma. Není o čem se bavit. Dosud jsem neviděl gól uznaný po tak velkém ofsajdu,“ tvrdí slovenská akvizice Motoru.

„Dosud jsem neviděl gól uznaný po tak velkém ofsajdu.“

Trenér Jaroslav Modrý si přivolal hlavního rozhodčího, ale jejich komunikace nezměnila verdikt. „Nechápu, proč se s tím nedalo nic udělat. Proč se ten gól nedal vyreklamovat, vzít rozhodnutí zpátky. Podle mě to rozhodčí musel vidět, že ten ofsajd byl fakt velký,“ diví se Bučko.

Jihočechům trvalo pár minut, než se oklepali z nepříjemné reality. Ale dokázali se zvednout a kapitán Milan Gulaš snížil na 1:3. Jenže hosté před koncem druhé části přidali čtvrtou trefu po jednoduché a rychlé akci, v níž vyškolili rozhozenou soupeřovu obranu.

„Ještě jsme to zkusili při vstupu do třetí třetiny. Měli jsme šanci, vynutili jsme si dvě přesilovky, ale už z toho nebylo nic. V závěru už jsme byli trochu zoufalí,“ přiznává jednadvacetiletý bek.

Utkání s velmi dobře hrající Mladou Boleslaví odhalilo nedostatky v obranné činnosti Motoru. „Těžko se o tom mluví bezprostředně po zápase. Musíme si rozebrat chyby na videu a rozhodně je potřeba zamakat na zlepšení. Inkasujeme mnoho gólů. To se musí změnit,“ říká perspektivní hokejista, kterého Jihočeši získali na roční hostování z Pardubic.

„Zatím jsem v Budějovicích velmi spokojený. Dostávám velký ice time, hodně hraju. Trenér mi důvěřuje, velmi si toho vážím. Jsem tady rád a jenom doufám, že půjdeme výsledkově nahoru,“ snaží se o úsměv.

„Dostávám velký ice time, hodně hraju. Trenér mi důvěřuje, velmi si toho vážím."

V předchozím kole si Martin Bučko zahrál na pardubickém ledě, kde to důvěrně zná, ale poprvé měl na sobě dres hostujícího týmu. Jihočeši prohráli 2:3.

„Bylo to velmi zvláštní. Stalo se mi to už také na Slovensku, kde jsem nastoupil proti svému mateřskému klubu. Zmocnil se mě opravdu neobvyklý pocit, ale hrálo se mi tam dobře. Jenom nám chybělo štěstí. Daly se tam udělat body,“ ujišťuje rodák a odchovanec ze slovenského Martina.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz