Mrázek už trénoval, tým doplní Kovář a Filippi. Jandač sleduje hráče z AHL

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

18. dubna 2017, 15:19

Adam Bagar

Po Janu Košťálkovi se k českému národnímu týmu připojili další dva hráči ze zámoří, do pátého týdne příprav na květnové MS už v pražské Tipsport areně naskočili kromě zadáka Jana Rutty i brankář Petr Mrázek a obránce David Musil. Příští týden bude mít Josef Jandač k dispozici také Jakuba Voráčka a Jakuba Kindla, nově potom povolal útočníky Magnitogorsku Tomáše Filipiiho s Janem Kovářem, kteří reprezentaci doplní po zápasech v Německu.

Jan Kovář s Tomášem Filippim ještě o víkendu bojovali o Gagarinův pohár, ve finálové sérii s Petrohradem ale prohráli 1:4 na zápasy. Teď si dají krátký pohov, ale už příští týden v úterý se budou trenéru Josefu Jandačovi hlásit na dalším sraze. V Českých Budějovicích. „Oba jsou v pořádku,“ dodává český lodivod, který má aktuálně ve svém kádru 31 hráčů.

Už ve čtvrtek Češi odcestují k zápasům v Německu, tři hráči z širokého výběru však zůstanou doma. „Do Německa pojede 28 hráčů, na jména je ještě brzy, uvidíme taky podle zdravotního stavu, kdyby se náhodou něco vyskytlo. Nějaký okruh kluků, kteří by neodcestovali, už máme daný. Ale ještě nic nechci říkat, nejdřív se to dozvědí hráči,“ říká Josef Jandač.

Rutta a Musil se představí už v Německu, Mrázek ještě ne

Jedním z borců, kteří se v bojích v rámci Euro Hockey Challenge nepředstaví, je brankář Petr Mrázek, který se po velikonočních svátcích připojil k českému týmu. „Jsme spolu domluvení, že potrénuje, protože nebyl delší dobu na ledě. Představí se až na Českých hrách,“ líčí Jandač, který úterní trénink pozoroval kvůli chřipce jen z hlediště holešovické arény.

K dispozici už měl také obránce Jana Ruttu a Davida Musila. „Tito kluci odehrají v Německu oba zápasy,“ prozrazuje český trenér s tím, že fanoušci už v zápase poprvé v letošní přípravě uvidí také Romana Červenku. „Minimálně jedno utkání bude hrát.“ A co přijde po střetnutích v Norimberku a Mannheimu? „Uvidíme, jak se bude vyvíjet situace venku.“

Josef Jandač se z AHL zajímá o Mozíka, Vránu a Simona

Možná už se dají čekat nějaké škrty. Kromě Jana Kováře a Tomáše Filippiho se totiž k české partě připojí také Jakubové Voráček s Kindlem. „Přijedou v průběhu příštího týdne,“ dodává Jandač, který pochopitelně nadále sleduje dění v play off zámořské NHL. „Máme tam nějaké zastoupení, takže to sledujeme. A počkáme, jak to dopadne. Je to otevřené.“

Zkušený trenér přemýšlí rovněž o třech hráčích z farmářské AHL. „Sledujeme Vojtu Mozíka, Jakuba Vránu a Dominika Simona. Jirka Fischer jezdí na jejich zápasy, takže je viděl hrát. A ještě uvidí. Sledujeme je, jsou to hráči, kteří jsou v okruhu našeho zájmu,“ přiznává šéf české střídačky, který má k dispozici tři brankáře, jedenáct beků a sedmnáct útočníků.

Aktuální kádr reprezentace v přípravě na MS

Brankáři (3):
Dominik Furch (Omsk, KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), Petr Mrázek (Detroit, NHL).

Obránci (11):
Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Adam Polášek (Novosibirsk, KHL), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL), David Sklenička (HC Škoda Plzeň), Milan Doudera (HC Oceláři Třinec), Lukáš Klok (HC VÍTKOVICE RIDERA), Libor Šulák (Orli Znojmo), Jan Košťálek (Manitoba, AHL), David Musil (Bakersfield, AHL), Jan Rutta (Chomutov).

Útočníci (17):
Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Roman Horák (Podolsk, KHL), Lukáš Kašpar (Dynamo Moskva, KHL), Jiří Sekáč (Kazaň, KHL), Roman Červenka, Michal Birner (oba Fribourg, Švýcarsko), Robert Kousal (Davos, Švýcarsko), Michal Řepík, Petr Vrána (oba HC Sparta Praha), Robin Hanzl (HC VERVA Litvínov), Jakub Lev, Dominik Kubalík (oba HC Škoda Plzeň), Robert Říčka, Petr Holík (oba PSG Zlín), Tomáš Hyka, Radan Lenc (oba BK Mladá Boleslav).

K týmu se příští týden připojí ještě obránce Jakub Kindl a útočníci Jakub Voráček, Jan Kovář a Tomáš Filippi.

Realizační tým:

Generální manažer: Martin Ručinský.
Hlavní trenér: Josef Jandač.
Asistenti: Jiří Kalous, Václav Prospal a Jaroslav Špaček.
Manažer týmu: Milan Hnilička.
Trenér brankářů: Petr Jaroš.
Video trenér: Denis Havel.
Kondiční trenér: Michal Hamršmíd.
Lékaři: MUDr. Tomáš Vyskočil a MUDr. Dušan Singer.
Fyzioterapeut: Radovan Sakaláš. 
Kustodi a hospodáři: Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček.
Media manažer: Zdeněk Zikmund.

Program reprezentace před MS 2017

Euro Hockey Challenge 2017:
22. dubna 2017: Německo – Česko (Norimberk, 16:00)
23. dubna 2017: Německo – Česko (Mannheim, 16:45)

Carlson Hockey Games 2017:
27. dubna 2017: Finsko – Česko (České Budějovice, 18:30)
29. dubna 2017: Česko – Švédsko (České Budějovice, 17:00)
30. dubna 2017: Česko – Rusko (České Budějovice, 18:30)

Program reprezentace ve skupině MS 2017

5. května 2017: Česko – Kanada (Paříž, 20:15)
6. května 2017: Bělorusko – Česko (Paříž, 16:15)
8. května 2017: Finsko – Česko (Paříž, 20:15)
11. května 2017: Česko – Norsko (Paříž, 16:15)
12. května 2017: Česko – Slovinsko (Paříž, 16:15)
14. května 2017: Francie – Česko (Paříž, 16:15)
16. května 2017: Česko – Švýcarsko (Paříž, 16:15)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz