Mrázová před USA: Soustředíme se na sebe. Tým hlavně sbírá zkušenosti

Foto: Nathan Fernandes

(BRAMPTON, od našich zpravodajů) První formace ženského národního týmu se postarala o dvě ze tří branek v úvodních utkáních turnaje. Její nejzkušenější členkou je Kateřina Mrázová, která svým gólem v prodloužení rozhodla zápas proti Japonsku.

Jaká je po dvou zápasech spokojenost?
Myslím si, že vstup do turnaje se nám proti Japonkám povedl. Proti Kanadě jsme hrály poprvé a je to pro nás ohromná zkušenost. Nesoustředíme se na výsledky, ale víceméně na naši hru. Zatím se nám všechno daří tak, jak chceme.

Byl zápas proti Japonkám takový ten typický úvodní a nervózní?
Prvních pár minut je vždycky nervózních. Navíc jsme poprvé ve skupině A. Nervozita je na začátku vždycky, ale myslím si, že postupem času a tím, jak jsme každou třetinu odehrály, se náš výkon zlepšoval. Japonky na nás hrály takticky a bylo to znát, ale myslím si, že jsme hrály velmi dobře.

Utkání skončilo zřejmě spravedlivou remízou a vy jste poté rozhodla v prodloužení…
Myslím si, že šancí jsme měly víc než Japonky, i když i ony samozřejmě měly dobré akce. V prodloužení mi to Noemi krásně nahrála do prázdné brány a jsme všichni strašně rády, že jsme vyhrály.

„Proti Kanadě jsme hrály poprvé v historii, a tak jsme se mohly podívat, na jaké jsme úrovni, srovnat se s nimi.“

Zápas proti Kanadě pak byla zřejmě velká škola…
Pro celý tým je to ohromná zkušenost. Proti Kanadě jsme hrály poprvé v historii, a tak jsme se mohly podívat, na jaké jsme úrovni, srovnat se s nimi. Určitě nás to posune dál a myslím si, že se díky tomu můžeme lépe připravit na naše další zápasy a ještě zlepšit náš výkon.

Rozdíl byl taky v divácké kulise. Jak jste si to užila?
Samozřejmě se hraje vždycky lépe, když se přijdou podívat lidi. Proti Kanadě byla v Kanadě neskutečná atmosféra, takže my jsme si to všechny užily. Taky nás to žene dopředu a pomáhá nám to ve výkonu, takže jsme byly rády, že je téměř vyprodáno tak, jak se očekávalo. Ale i když lidi nepřijdou, tak se snažíme hrát nejlépe, jak umíme.

Vaše první formace obstarala dvě ze tří branek na turnaji. Sedly jste si s holkami?
Ano, se Šapi (Adélou Šapovalivovou - pozn. red.) a Naty (Natálií Mlýnkovou - pozn. red.) si sedíme už od Dánska. Myslím si, že nám to funguje, dobře se doplňujeme. Každá z nás přispěje do lajny něčím, svým osobitým způsobem. Rozumíme si, vyhovíme si a hlavně máme mezi sebou dobrou podporu.

„Přesilovkami se asi nebudeme úplně zatěžovat, buď to vyjde, nebo ne.“

Po třech letech ve Švédsku jste se vrátila do Ameriky. Jak byste porovnaly styly hokeje v těchto dvou zemích?
V Americe je hřiště menší, a tím pádem je hra rychlejší. Ve Švédsku je to techničtější a více o nahrávkách, ale úroveň hokeje je dost podobná.

Teď vás čeká právě tým USA. Jak nejlépe se na tento zápas připravit? Zatím vám moc nejdou přesilové hry…
Na ten zápas se připravíme jako na každý jiný. Přesilovkami se asi nebudeme úplně zatěžovat, buď to vyjde, nebo ne. Podle mě ale musíme v té přesilovce více střílet. Těšíme se na další super zápas a skvělou zkušenost. Nebudeme se soustředit přímo na Ameriku, ale na sebe, aby nás to utkání posunulo dál. Myslím si, že to bude velmi zajímavý zápas.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz