Na české soupisce pro MS také Nečas či Hronek. Šimek léčí otřes mozku

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

4. května 2018, 9:02

Václav Jáchim

Trenér národního týmu Josef Jandač zapsal ve čtvrtek na soupisku 19 hráčů, kteří se představí na mistrovství světa. Další zřejmě zařadí dnes, jelikož avizoval, že by turnaj rád zahájil se sedmi beky a dvanácti útočníky. V základním kádru jsou i nováčci na velkých turnajích Filip Hronek, David Sklenička, Michal Moravčík, Andrej Nestrašil nebo Martin Nečas. Další hráči si musejí na šanci počkat.

V oficiálním seznamu účastníků turnaje jsou zatím brankáři Pavel Francouz a David Rittich, dále sedmička beků a deset útočníků. Do defenzivy jsou připraveni Radko Gudas, Michal Jordán, Filip Hronek, Michal Moravčík, David Sklenička, Libor Šulák a Adam Polášek.

Z útočníků zamířili na soupisku Tomáš Plekanec, Roman Červenka, Radek Faksa, Tomáš Hyka, Dominik Kubalík, Michal Řepík, Andrej Nestrašil, Martin Nečas, Roman Horák a Dmitrij Jaškin. Trenéři mohou celkově zapsat tři brankáře a 22 hráčů v poli.

Vede zmíněných nováčků si na šampionátu poprvé zahrají také Adam Polášek a Dominik Kubalík, kteří dosud z velkých turnajů absolvovali olympijské hry v Koreji. Dmitrij Jaškin se zase v roce 2016 představil na Světovém poháru v Torontu.

Sbaleno, naloženo! V Dánsku čeká vyzdobená kabina

S národním týmem je v Kodani 28 hokejistů, realizační tým vzhledem k tomu musel poněkud upravit zázemí stísněné české kabiny, která počítala s místy pro 25 hráčů. Naději na zapsání na soupisku živí gólman Dominik Hrachovina, obránci Filip Pyrochta, David Musil, Jakub Krejčík, útočníci Filip Chytil, Robin Hanzl, Robert Kousal, Martin Kaut a David Šťastný.

Teoreticky stále připadá v úvahu příjezd Radima Šimka, jenže účastník dvou předchozích šampionátů má zdravotní potíže. Na stránkách San Jose Sharks sice generální manažer Doug Wilson uvedl, že českého beka národnímu týmu uvolnil, podobně jako Švýcara Roda, Němce Wiederera nebo Lotyše Balcerse, ale Šimek není po skončení play off zdravotně fit. "Stále zůstávám v San Jose a léčím se s otřesem mozku," napsal na Facebooku.

V pátek mají čeští hokejisté další trénink, příprava bude zaměřena k ostrému startu turnaje, který pro nároční tým vypukne v sobotu. Od 20:15 hodin dojde v Royal aréně na velkou bitvu se Slováky.

Jak Češi ve čtvrtek trénovali:

Francouz, Rittich, Hrachovina - Gudas, Jordán, Polášek, Šulák, Hronek, Pyrochta, Krejčík, D. Musil, Sklenička, Moravčík - Hyka, Faksa, Červenka - Nestrašil, Nečas, Jaškin - Řepík, Plekanec, D. Kubalík - Šťastný, Horák, Kousal - Kaut, R. Hanzl, Chytil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz