Na nervozitu nebyl čas, připomíná Zavadil. Premiéru by vyměnil za body

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

22. února 2016, 11:21

Michal Sedláček

Sedmkrát z osmi posledních vzájemných zápasů dokázali hokejisté Zlína zdolat Karlovy Vary, tentokrát ale tvrdě narazili. Když po dvaceti minutách domácí prohrávali 1:4, rozhodl se trenér Rostislav Vlach poslat místo Kašíka do branky Petra Zavadila. Pro čtyřiadvacetiletého gólmana to byl premiérový start v nejvyšší soutěži. Gól sice nedostal, ale prohře svého týmu nezabránil.

Asi to pro vás nebyl ideální start? Jít do branky za stavu 1:4...
"Jednoduchý start to určitě nebyl, ale my už jsme v podstatě neměli co ztratit. Takže z tohoto pohledu to pro mě mohlo být lepší. Já jsem si to snažil co nejvíc užít a koncentrovat se až do konce zápasu."

Jen co jste nastoupil čelil jste oslabení, soupeř trefil horní tyčku. Nerozhodilo vás to?
"Byla tam tyčka myslím. Ten hráč střílel od modré a trefil to dobře. Stálo při mě i štěstí naštěstí. Odrazilo se to zpátky ke mně a spoluhráči mi potom perfektně pomohli."

Jak se ten váš nástup do branky seběhl?
"Trenér chtěl udělat nějakou změnu, dát tomu nějaký impulz, takže se rozhodl, že Kaša (Libor Kašík) půjde dolů a já místo něj do branky."

Byl jste nervózní?
"Ze začátku jsem si možná říkal, že ty první minuty mohou být těžké, ale v podstatě na tu nervozitu ani nebyl čas. Snažil jsem se soustředit na každý puk, nic nepodcenit a neudělat žádnou chybu. Musím poděkovat i spoluhráčům, kteří mi pomohli směrem dozadu. Vary neměly žádnou větší gólovou šanci - a to i díky klukům."

Bylo v kabině dusno po první třetině? Jak trenér hodnotil ty chyby obránců?
"Dusno v kabině bylo. Řekli jsme si něco k těm chybám v obraně, co bylo špatně. Hlavně jsme chtěli od druhé třetiny nastoupit úplně jinak. Chtěli jsme si počkat na šance a věřili jsme, že by nám tam mohlo něco spadnout, což se taky stalo. Potom Vary jen bránily. My jsme měli tlak a je jenom škoda, že nám tam nepadl čtvrtý gól."

Co bylo v první třetině špatně podle vašeho názoru?
"Vary měly výborný nástup. My jsme udělali spoustu chyb v obranném pásmu, které soupeř dokázal potrestat."

Je prohra problém směrem ke končící základní části?
"Určitě ne. Ještě nás čeká spoustu zápasů. Síly ubývají a není jednoduché hrát pořád stejně. A hlavně pořád vyhrávat. Takže se dá očekávat, že v nějakém zápase můžeme ztratit body. Je úplně jedno, jestli s Energií, Libercem, nebo s kýmkoliv jiným."

Porážka znamená komplikace směrem v boji o šestku, když Olomouc vyhrála.
"Je škoda každého ztraceného bodu, ale ještě pár zápasů nás čeká. Myslím, že je ve hře stále dost bodů. Jsem skálopevně přesvědčený o tom, že tu šestku zvládneme."

"Snažil jsem se soustředit na každý puk, nic nepodcenit a neudělat žádnou chybu. Musím poděkovat i spoluhráčům, kteří mi pomohli směrem dozadu."

Odsunul byste první start v extralize výměnou za tři body?
"Určitě, tak asi jako každý hráč. Tři body by byly určitě lepší."

Když jste se dozvěděl, že je Štůrala zraněný, napadlo vás, že si zachytáte?
"Popravdě jsem nad tím ani nepřemýšlel. Já jsem byl rád za to, že tady můžu být s kluky, trénovat a hrát s nimi. Snažil jsem se hlavně pracovat naplno, abych byl v případě potřeby připravený."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz