Národní tým se neodmítá, říká Erat. Jalonen? Vím, co chce hrát

Foto: Jan Beneš, Český hokej

29. března 2022, 13:50

Pavel Mandát

První trénink v národním týmu coby asistent trenéra má za sebou Martin Erat. Bývalý skvělý hokejista bude pomáhat Kari Jalonenovi a Liboru Zábranskému.

„Byl to první trénink. Někteří kluci nebyli dlouho na ledě. Ale myslím, že jsme to zvládli výborně,“ pochvaluje si Erat.

Za šanci u národního týmu je odchovanec třebíčského hokeje rád. Svým následovníkům chce pomoci.

„Nějaké signály jsem měl. Pak mi volal Petr Nedvěd a s Liborem Zábranským jsem v kontaktu prakticky každý den. Klukům chci pomoct. Národní tým se neodmítá,“ má jasno

Vizi zahraničního trenéra Kari Jalonena Martin Erat věří. „Vím, co chce hrát. Vím, s čím do toho jde. Samozřejmě uvidíme při zápasech, jak se to bude vyvíjet, ale myslím si, že jde o správnou cestu.“

„Klukům chci pomoct."

Na trénování se někdejší hráč NHL těší. „V Kometě jsem na ledě každý den. Hokej je pořád stejná hra, hraje se na ledě a s pukem. Pro mě proto není problém na ten led jít a někoho trénovat“.

„Kdybych mohl tak hraju do šedesáti. Ale čas a moje tělo řeklo ne. Tohle je každopádně moje nová životní kariéra a moc se na ni těším,“ pokračuje.

„Kdybych mohl, tak hraju do šedesáti."

Závěrem přišla ještě jednou řeč na Kari Jalonena. Ostřílený finský kouč je prvním zahraničním trenérem v historii české hokejové reprezentace. Zároveň je to člověk se značným renomé. O jeho kvalitách Martin Erat nepochybuje, jak zdůraznil.

Dvojnásobný extraligový šampion věří, že spolupráce nového trenérského štábu bude fungovat. „Kari je zkušený. Přesně ví, co má dělat. My ostatní mu v tom můžeme jen pomoct,“ dodává.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz