Národní tým se sejde v Praze. Pešán povolal 20 hráčů z extraligy a tři z KHL

Foto: twitter Česká hokejová reprezentace

26. března 2021, 14:21

Adam Bagar

Už v úterý 30. března odstartuje česká reprezentace přípravu na mistrovství světa, trenér Filip Pešán na úvodní kemp pozval 23 hráčů – tři brankáře, osm obránců a 12 útočníků.

Filip Pešán se svými asistenty Martinem Strakou a Jaroslavem Špačkem si pozvali hráče, kterým skončila klubová sezona. Hned dvacet nominovaných v letošní sezoně působilo v Tipsport extralize, zbylé trio zastupuje KHL – Roman Will, Vojtěch Mozík a Andrej Šustr.

Dvanáct pozvaných nemá na kontě žádný reprezentační start. Jsou to brankáři Milan Klouček, Dominik Frodl, obránci Vojtěch Budík, Radim Šalda, Jan Ščotka, Libor Zábranský a útočníci Jiří Černoch, Jan Hladonik, Luboš Horký, Karel Plášek, Jakub Pour a Marek Zachar.

Sraz, kterým česká reprezentace zahajuje přípravu na mistrovství světa v Rize, proběhne od úterý 30. března do čtvrtka 1. dubna 2021 v pražské Tipsport aréně. Druhý kemp je na programu od pondělí 5. do čtvrtka 8. dubna a třetí od pondělí 12. do čtvrtka 15. dubna.

Následně reprezentanti naskočí do zápasové přípravy. Nejprve dvakrát vyzvou Rakušany, 22. dubna ve Vídni a dva dny nato v Jindřichově Hradci. Další dvojutkání sehrají s Němci 29. dubna a 1. května v Norimberku, v Praze pak 6. a 7. května změří síly se Slováky.

Hlavní město bude hostit také České hokejové hry za účasti nejsilnější evropské čtyřky – Česka, Finska, Ruska a Švédska. Turnaj je v plánu od 12. do 15. května s tím, že by se měl odehrát v režimu bubliny a jeho účastníci by z něj letěli přímo do Rigy, dějiště MS.

Vrchol sezony odstartuje v pátek 21. května. Česká reprezentace do šampionátu vstoupí soubojem s Ruskem, dále ji v základní skupině A čekají Švýcarsko, Bělorusko, Švédsko, Velká Británie, Dánsko a Slovensko. Nový mistr světa bude znám v neděli 6. června.

Nominace na první přípravný kemp před MS

Brankáři:
Dominik Frodl (HC Škoda Plzeň), Milan Klouček (HC Dynamo Pardubice), Roman Will (Traktor Čeljabinsk).

Obránci:
Vojtěch Budík (HC Škoda Plzeň), Daniel Gazda (PSG Berani Zlín), Filip Král (HC Kometa Brno), Vojtěch Mozík (Kunlun Red Star), Radim Šalda (Mountfield HK), Jan Ščotka (HC Verva Litvínov), Andrej Šustr (Kunlun Red Star), Libor Zábranský (HC Energie Karlovy Vary).

Útočníci:
Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary), Jan Dufek (PSG Berani Zlín), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Jan Hladonik (HC Energie Karlovy Vary), Luboš Horký (HC Dynamo Pardubice), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Karel Plášek (HC Kometa Brno), Jakub Pour (HC Škoda Plzeň), Filip Suchý (HC Škoda Plzeň), Marek Zachar (Mountfield HK).

Zápasový program českého národního týmu

Příprava:
22. dubna: Rakousko – Česko (Vídeň)
24. dubna: Česko – Rakousko (Jindřichův Hradec)
29. dubna: Německo – Česko (Norimberk)
1. května: Německo – Česko (Norimberk)
6. května: Česko – Slovensko (Praha)
7. května: Česko – Slovensko (Praha)

České hokejové hry (Praha):
12. – 15. května

Mistrovství světa (Riga):
21. května: 15:15 Rusko – Česko
22. května: 19:15 Česko – Švýcarsko
24. května: 19:15 Česko – Bělorusko
27. května: 19:15 Švédsko – Česko
29. května: 11:15 Česko – Velká Británie
31. května: 15:15 Česko – Dánsko
1. června: 15:15 Slovensko – Česko
3. – 6. června: play off

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz