Návrat do Česka? Ne, Koblížek zůstává v zahraničí

Foto: karpat.fi

7. října 2021, 10:28

Marek Hedbávný

Radek Koblížek se po odchodu z Oulu přesouvá ke konkurenci. Reprezentační útočník podepsal dlouhodobou smlouvu s KooKoo.

„Z velkoklubu jsme získali kvalitního hráče, který nám přinese do útoku ještě větší sílu. Získali jsme také útočníka, který se v Oulu naučil vyhrávat," těší sportovního ředitele Jarna Kultanena.

Koblížek by za nový klub měl poprvé nastoupit už tento pátek proti Lahti.

V rámci finské nejvyšší soutěže jde pro Koblížka o vůbec první změnu angažmá. Dosud působil v Kärpätu, kde postupně prošel dorostem, juniorkou a od sezony 2015/2016 se objevoval i v áčku.

V roce 2018 přispěl k zisku finského titulu, v následující sezoně bral s týmem stříbro.

Zatímco v předešlých třech ročnících patřil k nejproduktivnějším hráčům Kärpätu, letos výsadní postavení ztratil: v šesti zápasech získal dvě asistence a po vzájemné dohodě se krátce po startu soutěže s Oulu rozloučil.

„Bylo to úžasných a nezapomenutelných osm let mého života."

„Bylo to úžasných a nezapomenutelných osm let mého života," loučí se Koblížek na svém Instagramu. „Přišel jsem do Oulu jako malý kluk a opouštím ho jako muž. Vždy bude v mém srdci." 

„Potkal jsem tady spoustu skvělých lidí a zahrál si se spoustou skvělých hokejistů. Do smrti budu vděčný za tuhle zkušenost. Děkuji i fanouškům za jejich podporu, lásku, pomoc a ochotu. Nikdy nezapomenu," napsal.

 
 
 
View this post on Instagram

Příspěvek sdílený Radek Koblížek (@radekoblizek)

V Kouvole nebude Koblížek jediným českým hráčem: v kabině se potká s talentovaným brankářem Nickem Malíkem, který dostal prostor už v šesti zápasech finské ligy.

KooKoo je aktuálně v tabulce páté, drží se hned v závěsu za Oulu. 

Foto: kookoo.fi

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz