Nečekaná novinka z Třince: trenér Varaďa má po sezoně skončit!

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

28. prosince 2021, 11:20

Ondřej Mach

Tak tohle se nečekalo. V reakci na článek deníku Sport se třinecký viceprezident Jan Czudek vyjádřil k budoucnosti trenéra Václava Varadi a potvrdil, že by měl organizaci po sezoně opustit.

S informací o jeho předčasném konci přišel jako první deník Sport. K celé situaci se v úterý dopoledne vyjádřil na webových stránkách Ocelářů viceprezident klubu Jan Czudek. 

„Václav Varaďa je nejúspěšnější trenér v klubové historii. Během svého dosavadního angažmá v rámci organizace dosáhl velkých sportovních úspěchů,“ cituje Czudka web hcocelari.cz.

„Nyní společně řešíme další budoucnost Václava Varadi v naší organizaci, protože se rozhodl na konci sezony odejít.“

„Trvale se snaží rozvíjet potenciál našich hráčů a organizace v souladu se svým trenérským rozvojem,“ pokračuje.

„Jsme zaskočeni, že i přes sedmiletý kontrakt nyní společně řešíme další budoucnost Václava Varadi v naší organizaci, protože se rozhodl na konci sezony odejít,“ přidává Czudek.

Pětačtyřicetiletý kouč působí v organizaci od sezony 2013/14, na lavičce A-týmu pak stojí od roku 2017. Nyní se zdá, že je jeho zlatá éra u konce. 

Varaďa se výrazným písmem podepsal pod zisk dvou mistrovských titulů, jednou s Třincem získal stříbrné medaile.

Letos má jeho družina znovu dobře nakročeno k obhajobě Masarykova poháru, extraligovou tabulku momentálně vede o osm bodů před druhým Hradcem Králové.

„Jsme přesvědčeni, že Václav Varaďa udělá pro úspěch organizace v probíhající sezoně maximum.“

Minulý rok v dubnu přitom Varaďa s jednou z nejúspěšnějších tuzemských organizací podepsal dlouhodobou smlouvu až do roku 2027. Ta může být rozvázána za předem daných podmínek, které klub zveřejňovat nechce. 

Už dnes večer hokejisté Třince změří v důležité bitvě síly právě s Mountfieldem. Vedení ovšem doufá, že současná situace tým nijak nepoznamená. 

„Věříme, že s týmem letos opět směřuje k obhajobě titulu a jsme přesvědčeni, že Václav Varaďa udělá pro úspěch organizace v probíhající sezoně maximum,“ uzavírá viceprezident Czudek.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz