Nechvátal si splnil sen a táhne Orly: Pohled na tabulku mě hřeje u srdce

Foto: Rostislav Pfeffer, hcorli.cz

Takový vstup do nového ročníku mezinárodní EBEL si asi nepředstavovali ani v tom nejlepším snu. Hokejisté Znojma mají na kontě už patnáct bodů a vévodí tabulce soutěže, která je u nás mnohdy neprávem podceňovaná. Za výbornými výkony a výsledky Orlů zatím stojí fantastická defenziva, produktivní kanonýr s indiánskými kořeny Colton Yellow Horn i brankářská jednička Patrik Nechvátal. "Pohled na tabulku mě hřeje u srdce," hlásí v rozhovoru pro hokej.cz.

"Je to samozřejmě velice příjemné. Už v přípravě jsme tvrdě pracovali a teď se to jen zúročilo. Ale jdeme zápas od zápasu a zůstáváme pořád nohama na zemi," přiznává mladý gólman, jenž se může pyšnit kvalitními čísly. V šesti duelech inkasoval jen osm branek a jeho statistiky zdobí průměr 1,44 obdržené branky na zápas či procentuální úspěšnost 95,62. A navrch ještě přidal jedno čisté konto.

"Zatím je to dobré. Ale asi až po půlce sezony si mohu říct, jestli mám formu nebo ne. Výborně hraje hlavně obrana a kluci mi hodně pomáhají. Věřím, že nám to vydrží celý ročník," přeje si Patrik Nechvátal. Ještě minulou sezonu přitom znojemská defenziva zdaleka nepatřila k těm nejlepším v soutěži. Tamní vedení však v létě vhodně doplnilo obranné řady o velmi mladé, dravé, vysoké a silné beky.

"Když to srovnám s loňským ročníkem, tak kluci hrají mnohem více do obrany."

"Přesně takoví jsou do EBEL potřeba. Liga je hodně o střetech a vysocí zadáci jsou výhodou. Třeba Martin Bača, jakmile se něco semele, hned je tam první a už úřaduje. Máme hodně mladých talentovaných beků, kteří hrají zodpovědně," chválí znojemská brankářská jednička své spoluhráče. "Když to srovnám s loňským ročníkem, tak kluci hrají mnohem více do obrany," doplňuje Patrik Nechvátal.

A v útočné fázi se pak mohou Orli spoléhat na kanadského kanonýra Coltona Yellow Horna, který zařídil více než polovinu branek svého týmu a s dvanácti body je v EBEL nejproduktivnějším hráčem nového ročníku s bilancí dvou bodů na zápas. "Myslím, že mu to tam padá oprávněně, má velký čich na góly. Jakmile má puk, tak se hned tlačí do brány," říká na adresu hokejisty s indiánskými kořeny.

Lidé ve Znojmě žijí hokejem, srovnal bych je s těmi nejlepšími v extralize

"Ale moc si s ním nepokecám, protože patřím ke skupině těch, kteří angličtinou moc nedisponují. Jen se s ním pozdravím a tím naše komunikace končí," přiznává gólman Znojma, které z něj letos udělalo jedničku. "Je to můj splněný sen, moc si toho cením, že jsem dostal šanci a že vedení vsadilo na mladé gólmany. Budeme se snažit jim to oplácet výkony," říká Nechvátal, jenž cítí ve městě euforii.

"Chodí hodně lidí, o hokej ve Znojmě je velký zájem. Pokud navíc budeme předvádět takové výkony, tak zájem ještě víc stoupne. Lidé tady hokejem žijí a doma nás hodně tlačí. Za to jim patří obrovský dík. Jsou super, srovnal bych to s těmi nejlepšími diváky v extralize," pokyvuje Nechvátal. A jak je na tom s vínem nebo burčákem? "Měli jsme tady Vinobraní, takže jsem ho ochutnal," culí se na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz