Nejdřív vlastňák, pak kuriózní branka. Tohle se mi ještě nestalo, říká Čerešňák

Foto: hcplzen.cz

12. prosince 2021, 21:50

Daniel Ježek

Souboj lídra se čtvrtým týmem tabulky? Vyrovnaná a atraktivní bitva. Plzni se povedlo v Třinci uloupit všechny tři body, a to třináct vteřin před třetí sirénou! Dalekonosné nahození Petera Čerešňáka z vlastního pásma propadlo Ondřeji Kacetlovi do sítě, Západočeši se rázem dostali do vedení a získali všechny body.

Byl to hodně kuriózní moment. Oceláři v posledních minutách dostali svého soka pod velký tlak, umocněný přesilovou hrou. Domácím se ale rozhodnout nepovedlo.

Stalo se tak až po velmi nenápadné situaci, kdy Peter Čerešňák po vyhraném buly ve středním pásmu nahodil puk na třineckou branku, k údivu všech přítomných kotouč propadl brankáři Kacetlovi mezi betony. Plzeň mohla slavit.

Jak jste viděl poslední minutu utkání?
Třinec byl v tlaku, vlastně většinu celé třetiny. Měli přesilovku, my pár vteřin před jejím koncem vyhráli buly. A jestli se ptáte na můj gól, tak jsem jenom nahodil kotouč na branku, vůbec jsem nečekal, že by to mohlo padnout. Tohle se stává, je to velké štěstí pro nás, protože jsme tím vyhráli zápas. Navíc v Třinci, odkud se body jednoduše nevozí.

Co jste si po tom gólu říkal?
Že to není možné. Nic podobného se mi ještě v kariéře nestalo.

„Viděl jsem, jak ten puk letí, navíc letěl celkem rovně, takže jsem opravdu nevěřil, že z toho bude branka.“

Sledoval jste puk?
Viděl jsem, jak ten puk letí, navíc letěl celkem rovně, takže jsem opravdu nevěřil, že z toho bude branka. Překvapilo to mě, brankáře a vlastně všechny, co byli na stadionu. Cíl byl dostat puk co nejdál od naší branky.

Celkově to asi bylo hodně těžké utkání, že?
Bylo. S Třincem to je vždy náročný hokej, oni mají dobrý mančaft, hrají velmi organizovaně. Je to velmi náročně z Třince vozit body, takže těchto tří si velmi vážíme.

Domácí navíc pětkrát trefili tyčku.
Brankář měl dobře postavenou branku, za to jsme velmi vděční. Kromě toho podal vynikající výkon, patří mu velká pochvala. Bylo pár situací, kdy nás Třinec zamknul v třetině. Potřebovali jsme se stáhnout před branku, získat puk a prostřídat. Hrajeme obětavě, to je náš denní chleba.

Jak padl gól na 1:1, byl to vlastňák?
Myslím, že jsem si to tam nešťastně kopl sám. Stalo se to v naší přesilovce, musíme se na to podívat a v dalších zápasech se toho vyvarovat. Tohle by se nemělo stávat. Byla to jejich šikovnost a naše chyba.

„Bylo pár situací, kdy nás Třinec zamknul v třetině. Hrajeme obětavě, to je náš denní chleba.“

Co jste si říkali, když se Třinec dostal do vedení?
Stále to bylo o gól, stále se mohlo něco stát. Pokračovali jsme v naší hře, hráli jsme jednoduše a tlačili se do brány. Povedlo se nám srovnat a zase jsme byli ve hře. Nic jsme nezabalili.

Jste nejproduktivnější bek extraligy, co ale říkáte na Tomáše Kundrátka, který dal dvě branky?
Myslím, že i v minulém utkání dal gól. Střílí mu to. Tu druhou branku trefil krásně. Je to šikovný bek. Mám ho ještě víc chválit, že proti nám dává góly? (smích) Trefil to výborně, ale ať to dává proti jiným týmům a ne nám.

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz