Nejen Krejčí. Komu z Čechů po sezoně vyprší kontrakt v NHL?

David Krejčí, Radko Gudas a David Kämpf | Foto: nhl.com

4. června 2023, 16:11

Ondřej Mach

Zatímco na horké půdě Las Vegas a Floridy probíhá finální zápolení o Stanley Cup, tak má většina generálních manažerů plné ruce práce se skládáním týmů pro příští sezonu. Smlouvy, cifry, klauzule – svou budoucnost musí řešit také několik českých hokejistů v NHL.

O koho se jedná? List nechráněných volných hráčů z Česka čítá pouze sedm jmen. Hlavním z nich je veterán David Krejčí, který se loni v létě vrátil do Bostonu s vyhlídkami na stříbrný pohár. 

Všichni ale víme, jaký příběh Bruins napsali v play off. A Krejčího opět čeká těžké přemýšlení o tom, zda v nablýskaných arénách za mořem přidá ještě rok. Varianty jsou dvě: podpis v Bostonu nebo konec kariéry.

Nejcennější hokejovou trofej oproti tomu dál nahání Radko Gudas, vyhlášenému tvrďákovi na konci června vyprší tříletý pakt s Floridou. K vyjednávacímu stolu zasednou i Tomáš Nosek, David Kämpf nebo David Rittich.

Pro co se rozhodne? ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Úterý 2. května 2023

Jasno zatím není ani v případě Radima Zohorny, který drtivou část ročníku strávil na farmě v AHL. Se Severní Amerikou se pak pravděpodobně rozloučí Ondřej Kaše, kolem zraněními sužovaného šikuly krouží extraligový Litvínov.

V poněkud rozdílné situaci se nacházejí chránění volní hráči, u nich je případná změna dresu v NHL nepravděpodobná. Jejich práva totiž stále drží současné organizace.

Jde tedy především o to, za jakých podmínek se dohodnou na pokračování. To by ale nemuselo platit pro Martina Kauta, perspektivní útočník je hojně spojován s podpisem v Pardubicích. 

O návratu do Evropy se zároveň hovoří v souvislosti s Lukášem Rouskem. Toho si jako náhradu za Filipa Chlapíka údajně vyhlédl švýcarský tým Ambri-Piotta.

Kompletní seznam Čechů s končícím kontraktem v NHL naleznete níže ↓

Nechránění volní hráči (UFA)

1. Radko GUDAS (O, Florida Panthers)
2. Tomáš NOSEK (Ú, Boston Bruins)
3. Ondřej KAŠE (Ú, Carolina Hurricanes)
4. David KÄMPF (Ú, Toronto Maple Leafs)
5. David KREJČÍ (Ú, Boston Bruins)
6. David RITTICH (G, Winnipeg Jets)
7. Radim ZOHORNA (Ú, Toronto Maple Leafs) 

Chránění volní hráči (RFA)

1. Martin KAUT (Ú, San Jose Sharks)
2. Jakub LAUKO (Ú, Boston Bruins)
3. Lukáš DOSTÁL (G, Anaheim Ducks)
4. Libor HÁJEK (O, New York Rangers)
5. Jiří PATERA (G, Vegas Golden Knights)
6. Jan JENÍK (Ú, Arizona Coyotes)
7. Filip KRÁL (O, Toronto Maple Leafs)
8. Lukáš ROUSEK (Ú, Buffalo Sabres)

V seznamu jsou uvedeni pouze hráči, kteří během sezony odehráli alespoň jeden zápas v NHL. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz