Neprosadil se v Dynamu, zářil v Německu. Kanadský útočník teď míří na sever

Foto: Jan Jedlička, hcdynamo.cz

31. května 2022, 22:44

Jan Šimek

V Tipsport extralize příliš hlubokou stopu nezanechal. Za Pardubice odehrál všehovšudy dvanáct utkání, a pak z elitní tuzemské soutěže potichoučku zmizel. Teď se kanadský útočník Peter Quenneville v rámci Evropy znovu stěhuje. Nově bude hrát za norský Storhamar.

Do Dynama přicházel v létě roku 2017 s vizitkou obávaného střelce. Za kanonýra platil už v zámoří a do Česka mířil po vydařené sezoně v dánském Aalborgu, kde nasázel 31 branek.

V Pardubicích svou pověst ovšem nepotvrdil. Postupně se vytrácel ze sestavy a na začátku listopadu po vzájemné dohodě s vedením Dynama rozvázal platný kontrakt. V dresu pardubického celku sehrál pouhých 12 utkání, dal dva góly a na jeden přihrál.

„Očekáváme, že stejně jako další cizinci v našem týmu bude Peter produktivním hráčem a jakýmsi kořením, které přinese něco navíc.“

Následovala krátká anabáze ve finské Lappeenrantě a stejnou sezonu dohrál v Aalborgu, kde se mu předtím tolik dařilo. Po ročníku v norském Sarpsborgu se vrátil do zámoří. Dvě sezony strávil v Rapid City Rush v ECHL, na sedm zápasů si odskočil do Rockfordu hrajícím AHL.

Pak se Quenneville, jenž pochází z hokejové rodiny, vrátil do Evropy. Poprvé v kariéře si vyzkoušel hokej v Německu a angažmá ve městě Weißwasser mu vyšlo parádně. Za Lužické Lišky naskočil do 52 duelů základní části druhé nejvyšší německé soutěže, blýskl se 32 góly a přidal 48 asistencí. V baráži pomohl týmu k záchraně, v pěti zápasech dal dvě branky a na tři nahrál.

„Na příchodu Petera Quennevilla jsme pracovali dlouho a jsme velice rádi, že jsme se domluvili na podpisu smlouvy. Očekáváme, že stejně jako další cizinci v našem týmu bude produktivním hráčem a jakýmsi kořením, které přinese něco navíc. Už teď se těšíme, až ho uvidíme na ledě,“ říká Sjur Rakstad-Larsen, sportovní manažer Storhamaru.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz