Nespletl si branky? Kudělka dal kuriózní vlastňák: Jsem dřevák!

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

12. září 2016, 15:29

Adam Bagar

Dramatický duel Vítkovic s Chomutovem přinesl už v šesté minutě dost kuriózní trefu. V hlavní roli? Hostující obránce Tomáš Kudělka, jenž ještě v uplynulé sezoně oblékal dres ostravského týmu! Jakoby v tu chvíli nevěděl, čí barvy momentálně hájí, a házenkářsky si poslal kotouč do vlastní sítě za záda překvapeného Laca. "Nějak jsem to tam chytal, musím na tom zapracovat. Jsem dřevák," culí se Kudělka.

Vítkovice přitom nevstoupily do střetnutí aktivně jako v předešlých zápasech, ale Kudělkova minela je na chvíli nastartovala. Domácí po Flemmingově trestu zahrávali přesilovku, v ní od mantinelu vypálil Rostislav Olesz a chomutovská posila kuriózně rukou zametla puk za svého gólmana. „Měli jsme dobrý začátek, jenže oni pak měli jednu střelu od mantinelu a já si ji tam hodil. No, prostě smůla,“ krčí rameny Tomáš Kudělka.

Ten se do Vítkovic moc těšil, ale v čase 5:36 mu příliš do zpěvu zrovna nebylo. „Tohle člověk fakt nevymyslí. Těšil jsem se moc, byl jsem tady vlastně poprvé v kabině hostů. Na Ledňáčku nebo v Porubě ano, ale zde jsem v šatně soupeře nikdy neseděl,“ prozrazuje devětadvacetiletý zadák. Mezi regulérní střelce se zapsal také vítkovický útočník David Květoň, který naopak ještě na jaře během play off oblékal chomutovský dres.

„To tak bývá, že hráč dává góly týmu, kde hrával. Ale já si ho dal bohužel do vlastní branky,“ mrzí Kudělku. Jeho vlastňák ale Vítkovicím nakonec nepomohl. Piráti totiž předvedli parádní obrat z 0:2 na 3:2, slavili tak další tři body a společně s Třincem či Brnem se vyhřívají na čele tabulky. „Přijeli jsme si pro body a ty si odvážíme. Jsem rád, že jsme utkání otočili, odjíždíme spokojeni,“ sděluje jeden z chomutovských bojovníků.

„Dřeli jsme, bojovali jako tým. Každý makal, hráli jsme obětavě. Přesně tak musíme hrát celý ročník. Máme parádního gólmana a dozadu budeme hrát dobře. Ale gólů asi nebudeme dávat tolik. Dvakrát jsme vyhráli 3:2, bereme to. Máme šest bodů a jedeme dál,“ pokyvuje Kudělka. Toho obzvlášť těší tříbodový zisk z vítkovické půdy. „Myslím, že je zlatý, protože z Ostravy se moc body vozit nebudou,“ zakončuje zadák Pirátů.

Vyčítavý pohled brankáře Jána Laca po kuriózním vlastňáku Tomáše Kudělky

Vyčítavý pohled brankáře Jána Laca po kuriózním vlastňáku Tomáše Kudělky | Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Nadšený z něj nebyl ani Vladimír Růžička mladší, jeho výraz je všeříkající

Nadšený z něj nebyl ani Vladimír Růžička mladší, jeho výraz je všeříkající | Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Zato Rostislavu Oleszovi bylo v tu chvíli do smíchu, i když nakonec slavili Piráti

Zato Rostislavu Oleszovi bylo v tu chvíli do smíchu, i když nakonec slavili Piráti | Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz