Nestrašila brzdí zraněné rameno. Nečas je u Horáka, Hyka s Faksou

Foto: Aleš Krecl, ČSLH

12. května 2018, 17:43

Václav Jáchim

(KODAŇ, od našeho zpravodaje) V závěru základní skupiny šampionátu patrně českým hokejistům nepomůže Andrej Nestrašil. Útočník ruského Nižněkamsku má zraněné rameno a po vyšetření v místní nemocnici mu lékař výpravy Dušan Singer ordinoval klid Nestrašil v sobotu netrénoval, na led vybruslí nejdřív za dva dny.

Krátce po obědě, když ve vedlejší hale končila sobotní příprava národního týmu, nebylo jasné, kdy by mohl být Nestrašil zase k dispozici. Na 14. hodinu byl někdejší útočník Detroitu či Caroliny objednán na vyšetření magnetickou rezonancí. Rentgen v pátek večer neodhalil závažnější problém, den poté lékaři Nestrašilův stav upřesnili. 

"Ukázalo se, že utrpěl zhmoždění ramena s menším prokrvácením svalu. Na ledě to zkusí nejdřív za dva dny, potom se uvidí," uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund.  Je tudíž jasné, že proti Francii český útočník nenastoupí. Další duel s Rakouskem, který hokejisté hrají v pondělí, je zatím s otazníkem. Stejně jako následující průběh turnaje. Nestrašil se zranil hned v prvním střídání pátečního utkání, při souboji s Alexanderem Kitarovem

Výpadek Nestrašila přiměl trenéry ke změnám v ofenzivě. Po uzavření soupisky dostávala česká sestava základní podobu, nicméně teď je zase leccos jinak. Beze změn je jen elitní letka Davidů Pastrňáka s Krejčím, do níž výborně zapadl Dmitrij Jaškin. Do formace k Radku Faksovi a Romanu Červenkovi se posunul Tomáš Hyka. Tomáš Plekanec má na křídlech Michala Řepíka a Dominika Kubalíka.

Přesun do čtvrté pětky potkal Martina Nečase, talent z brněnské Komety naskočí vedle Romana Horáka, spolupracovat s nimi bude Filip Chytil, který dostal přednost před Robertem Kousalem. "Až v den utkání proti Francii rozhodneme, jestli do zápasu půjdeme se sedmi obránci a 13 útočníky. Nebo zda zvolíme variantu s osmi beky," doplňuje asistent Jaroslav Špaček. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz