Nová Paka po zklamání zbrojí, zlákala pět posil ze druhé ligy

BK Nová Paka | Foto: Facebook Nová Paka

17. července 2023, 10:29

Adam Bagar

Nová Paka loni opustila druhou ligu a po třech letech se vrátila do krajské soutěže, v níž však zaplatila nováčkovskou daň, když po povedené první části nezvládla druhou polovinu sezony a skončila hned v prvním kole play off s Trutnovem. Nyní míří výš, i proto přivedla pět zajímavých posil ze druhé ligy.

Brankoviště má hájit Roman Krinwald, jenž v klubu krátce působil už v sezoně 2021/22. Tu loňskou pak strávil ve Vrchlabí a za Denisem Vackem dostal příležitost v patnácti zápasech. Zkušenosti má už i s krajskou ligou, nastupoval v ní za mladoboleslavské béčko.

Dalším navrátilcem je 23letý útočník Petr Foerster, který za Novou Paku odehrál celkem 81 druholigových utkání s bilancí 19+26. Loni posílil Jablonec nad Nisou a Vlkům pomohl ve 39 duelech, nasbíral v nich 23 bodů za 11 branek a 12 nahrávek.

Z Jablonce nad Nisou přichází rovněž Petr Had. Obránce s prvoligovými zkušenostmi z Benátek nad Jizerou strávil u Nisy poslední dva ročníky, během nichž zaznamenal 78 startů a 32 bodů (12+20).

Třetím příchozím z Jablonce je mladík Vojtěch Strnad. Ten prošel mládežnickými kategoriemi mateřského Liberce, ve 22 utkáních si vyzkoušel Chance ligu v Benátkách nad Jizerou a loni nasbíral 17 bodů (3+14) ve 23 zápasech s vlkem na hrudi.

Také poslední posila – Lukáš Nezbeda – hokejově vyrostla pod Ještědem. 20letý forvard se dokonce v sezoně 2021/22 zaskvěl v tamní juniorce 101 body, ke stříbru pomohl 20 góly a 81 asistencemi v 61 utkáních. A dařilo se mu i loni v Děčíně, ve 44 zápasech vstřelil 16 branek a navrch přidal 18 nahrávek.

Generální manažer týmu Pavel Fedulov navíc už po sezoně avizoval, že by rád udržel kádr pohromadě. „Jsem rád, že ve většině případů je ten zájem oboustranný. Máme na čem stavět úspěšný tým,“ říkal pro klubový web. Spolu s pěticí zmíněných posil by mohla Nová Paka hrát v Krajské lize Královéhradeckého a Pardubického kraje vysoko.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz