Novinky z Tábora: Zadražil definitivně kohoutem. A co Korkiakoski?

Matěj Zadražil | Foto: Twitter HC Energie Karlovy Vary

17. srpna 2023, 10:16

Pavel Mandát

Tábor vítá výraznou posilu do ofenzivy, u Jordánu bude v nadcházejícím ročníku působit Matěj Zadražil. Naproti tomu Markus Korkiakoski si musí hledat angažmá jinde. Klub o tem informoval na svém webu.

Devětadvacetiletý Zadražil bude na jihu Čech rok hostovat z prvoligového Sokolova a v rámci třetí nejvyšší soutěže by měl být nadstandardním hráčem.

Ostatně loni v dresu sokolovského Baníku zaznamenal dvacet kanadských bodů za sedm gólů a třináct asistencí, což rozhodně nejsou špatná čísla.

Téměř dva metry vysoký centr je znám svým silovým pojetím hokeje, vyčnívá proto zejména v prostoru před oběma brankami. Zatím největší část kariéry strávil Zadražil v první lize, kde odehrál přes 200 zápasů.

Především za Sokolov, Duklu Jihlava, Prostějov nebo Kadaň. Během této doby nastřádal sokolovský rodák 47 branek, k nimž přidal 94 gólových asistencí.

„Markusovi děkujeme za práci, kterou tu v přípravě odvedl, ale v rámci své zkoušky nás tak úplně nepřesvědčil.“

Vyzkoušel si však také extraligu v dresu Karlových Varů. Naposledy loni, kdy za Energii sehrál čtyři utkání s bilancí jedné asistence.

Naproti tomu další testovaný hráč Markus Korkiakoski v Táboře působit nebude. Trenérský štáb v čele s Tomášem Matušíkem totiž nepřesvědčil o tom, že by byl pro tým dostatečnným přínosem.

„Markusovi děkujeme za práci, kterou tu v přípravě odvedl, ale v rámci své zkoušky nás tak úplně nepřesvědčil, a proto jsme se takto rozhodli. Přejeme mu samozřejmě hodně štěstí ve sportovním i osobním životě,“ prohlásil na webu Tábora hlavní trenér Tomáš Matušík.

Foto: Lukáš Bajgar, hcporuba.cz

Aktuální kádr HC Tábor

Brankáři:
David Gába, Tadeáš Dvořák, Štěpán Vácha Michal Novák.

Obránci:
Kamil Černý, Adam Čížek, Tomáš Hajič, Tomáš Hubata, Karel Plášil, Jakub Suchánek, Miloslav Jáchym, Petr Horáček.

Útočníci:
Jan Bárta, Milan Dančišin, Jan Duda, Adam Eremiáš, Václav Krliš, Jakub Matušík, Jan Milfait, Jan Nevšímal, Lukáš Prášek, Radek Seidl, Jiří Severa, Ondřej Šulek, Patrik Zayml, Petr Zíb, Matěj Zadražil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz