Obr z Přerova do obrany Vítkovic, Kanaďan prodloužil smlouvu

Foto: Jan Gebauer, fotogebauer.cz

AKTUALIZOVÁNO – Druhou posilu oznámily během 1. května Vítkovice. Po Josefu Mikyskovi vítají v kádru Jakuba Kubeše, jenž zaujal v obraně prvoligového Přerova. Kontrakt pak prodloužil Jesse Dudas.

„Jedná se o vysokého, velkého obránce, který by nám svými proporcemi měl zapadat do našeho herního pojetí. Jeho výkony mají stoupající tendenci,“ říká o Kubešovi na vítkovickém webu hlavní kouč Mojmír Trličík.

Při Kubešových „rozměrech“ – 194 centimetrech a 100 kilogramech – by kdekdo čekal defenzivně zaměřeného brouska s drsnou povahou. Opak je ale pravdou. 23letý obránce se v uplynulém ročníku Chance ligy blýskl devíti góly a 18 asistencemi, to všechno při pouhých 12 tresných minutách!

„V Přerově jako obránce nasbíral sedmadvacet kanadských bodů, což svědčí o jeho ofenzivně laděné hře. Není divu, začínal jako útočník a až později se uplatnil v obraně,“ podotýká Trličík.

Jakub Kubeš si v Česku teprve buduje jméno. Předešlé tři sezony totiž strávil v nejvyšší polské soutěži, kde oblékal dres Jastrzebie. Hokejově vyrůstal ve Warrioru Brno, odkud ve starším dorostu přešel do Komety.

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

Do obranných řad pro nadcházející ročník vzápětí přibylo Ostravanům další jméno. V klubu se na pokračování dohodl Jesse Dudas, který přišel letos v lednu, těsně před koncem přestupního okna.

„Trenéři byli s jeho hrou a výkony i přístupem spokojení. On sám si přál ve Vítkovicích pokračovat, takže vlastně nebylo co řešit. I já si jej ze svého působení ve slovenské lize pamatuji a souhlasím s trenéry. Je to další z kousků do té naší vítkovické mozaiky, která věřím, bude v další sezoně úspěšná,“ zmiňuje sportovní šéf klubu Roman Šimíček.

Kanadský rodák s maďarskými kořeny, jenž v posledních letech působil právě v Maďarsku, stihl ve Vítkovicích odehrát deset zápasů. Během nich si připsal čtyři asistence a v hodnocení účasti na ledě skončil na čísle +7.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz