OBRAZEM: Překvapení v brance i sbírka. Bílí Tygři okusili hokejbal

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

Hokejisté Bílých Tygrů si zkusili jiný sport – ve čtvrtek vyzvali výběr hokejbalové reprezentace do 23 let. V exhibici se nakonec radovali po výhře 8:4 hokejbalisté, kterým začne na konci června mistrovství světa v Liberci.

Do Svijanské arény v Liberci dorazilo okolo 300 fanoušků, kteří se rozhodně nenudili. 

V brance hokejistů byl zkušený útočník Jaroslav Vlach, gólman Daniel Král šel naopak do hráčského pole. 

„Chtěl jsem si to zkusit, zajímalo mě, jaké to je. Bylo to fajn,“ vysvětloval Vlach pro hcbilitygri.cz.

„Jarda za mnou přišel s tím, že mi ukáže, jak se to dělá. Měl to těžký, navíc se ani nehrálo na ledě. Podle mě to ale zvládl dobře,“ chválil svého spoluhráče brankář Král.

„Jarda za mnou přišel s tím, že mi ukáže, jak se to dělá."

Liberečtí hokejisté sice padli 4:8 a poté i v samostatných nájezdech, ale i tak si tohle utkání užili. „Před šampionátem jsme chtěli klukům zvednout sebevědomí. Tak snad se proti nám namlsali,“ vtipkoval Vlach.

Od šikovných hokejbalistů si ale vyslechli i chválu. „Hrajeme to každý den a jsme na balonek zvyklý, což se nejspíš projevilo i na výsledku. Hokejisti mě ale zaujali svým přehledem o dění na hřišti, to byla oproti nám úplně jiná dimenze,“ uznal hokejbalista Vojtěch Jágr.

Kromě samotného utkání se konala i soutěž v tvrdosti střelby nebo autogramiáda. A také se pomohlo dobré věci: dobrovolný příspěvek při vstupu a výtěžek z aukce dresů půjdou na podporu léčby nemocné dcerky Jany Fričové. 

Připomínáme, že MS juniorů a juniorek v hokejbale začíná v Liberci 28. června a hrát na něm budou výběry do 16, 20 a 23 let. Od 3. července se představí i junioři do 18 let a juniorky do 21 let. Více informací naleznete na oficiálních stránkách šampionátu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz