Očekávám, že se to bude hodně mlátit, říká před baráží kladenský střelec Jan Rudovský

Foto: hc-kladno.cz

23. března 2014, 21:47

Miloš Dvořák

Kladno ukončilo šestizápasové přípravné období před nadcházející baráží duelem s Karlovými Vary. Vedení se během zápasu postupně překlápělo mezi oběma soupeři, aby po dvou brankách v poslední minutě nakonec dospěl do prodloužení. V něm Rytíři neúspěšně testovali přesilovku pět na tři, když odvolali gólmana Cikánka, jenže ztratili puk a tak hosté v posledním utkání sezóny slavili vítězství.

Rytíři před barážovými zápasy našli nového střelce, Jan Rudovský se v šesti play out utkáních trefil celkem sedmkrát a i dnes svými dvěma brankami v poslední třetině pomohl Kladnu alespoň k bodu.

Máte za sebou šest utkání skupiny play out, co vám před baráží ukázaly?
"Snažili jsme v ní především vychytat trochu taktiku a snad nám to začalo trochu i vycházet. Teď už se soustředíme na baráž."

Vypadá to, že Kladno před baráží našlo nového střelce.
"Tak to je samozřejmě zásluha celé lajny, tam to není ani tak moc o mě. Já spíš jen dorážím do prázdné brány, takže bych to moc nepřeceňoval."

Nicméně posledně jsme se spolu na konci základní části bavili na téma 251 minut bez vstřelené branky. Teď už je to ale přece jen o něčem jiném, že?
"Určitě to samozřejmě pomůže. Ale týmy jako Litvínov nebo Karlovy Vary už neměli o co hrát, takže ty si jen zkoušeli různé věci a hráli si prakticky jen tak. Ale nám to sebevědomí určitě zvedne a pomůže to."

V prodloužení posledního zápasu jste odehráli trochu netypickou pasáž, kdy jste přesilovku čtyř proti třem posílili odvoláním gólmana. Co to?
"Tak tuto situaci zkoušíme v tréninku, už o nic nešlo a tak jsme si to chtěli vyzkoušet i v zápase."

Docela pozitivním aspektem byla asi situace z poslední minuty, kdy hosté šli 58 vteřin před koncem základní hrací doby do vedení, ale Kladno dokázalo ještě utkání vyrovnat. Na toto z letošní sezóny kladenští diváci asi příliš zvyklí nebyli.
"To určitě pozitivní je. My už jsme v závěru hráli v šesti, dostal jsem se za bránou k puku a tak jsem to tam hned zkusil dát a spadlo to tam."

Chomutov pro vás neznámý určitě není, co ale můžete říci o soupeřích z Mladé Boleslavi a Olomouce?
"Mladá Boleslav je tým určitě extraligové úrovně, takže to podle mě bude velmi tvrdý souboj. Stejně tak s Olomoucí, také nám určitě nedají nic zadarmo."

Očekáváte v zápasech spíše přestřelky, nebo to bude víc o obraně a na jeden nebo dva vstřelené góly?
"Spíš si myslím, že to bude hodně o obraně, že se to bude hodně mlátit. A kdo dá gól, ten vyhraje."

Začínáte zápasem v Mladé Boleslavi, která je hodně ambiciózní. To je možná nejtěžší možný start.
"Ono to je pro nás jedno, jestli začínáme doma nebo s kýmkoli venku. Stejně musíme porazit všechny."

Teď bezprostředně před baráží je asi v kabině přeci jen uvolněnější nálada, než někdy před pár týdny. Soiuhlasíte?
"Teď jsme nějaké zápasy vyhráli, víceméně na ledě děláme, co máme, takže je to tak. Těšíme se na to, nebude to sranda, ale musíme to ubojovat."

A tip na to, kdo se bude na konci dubna radovat?
"To si nedovolím tipnout, ale hlavně abychom se my zachránili. A věříme v to."

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz