Oceláři jsou krok od titulu! Historickou bitvu rozsekl jediný gól

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

23. dubna 2021, 19:40

Adam Bagar

Hokejisté Třince zvládli dramatický čtvrtý finálový duel v Liberci. Díky gólu Matěje Stránského a dalšímu čistému kontu Ondřeje Kacetla zvítězili 1:0 v prodloužení, v sérii vedou už 3:1 na zápasy a jsou krok od obhajoby titulu. Pozvednout Masarykův pohár mohou už v pondělním pátém utkání pod Javorovým.

Čtvrtá finálová bitva patřila gólmanům. Na jedné straně zářil Petr Kváča, na druhé pak Ondřej Kacetl. Oba v základní hrací době nedovolili soupeři skórovat a poprvé v extraligové historii se šlo ve finále za stavu 0:0 do prodloužení.

V něm vypadali živěji Oceláři, kteří byli odměněni v čase 69:14, kdy střelu Ralfse Freibergse šikovně tečoval Matěj Stránský a s posvěcením videorozhodčího ukončil třinecké střelecké trápení a odšpuntoval obrovskou radost.

Kváča inkasoval po víc než 150 minutách, Kacetl lapil všech 21 libereckých pokusů a zapsal už pátou nulu v probíhajícím play off. Série pokračuje v pondělí pátým utkáním pod Javorovým, kde už může Třinec slavit obhajobu titulu.

Patrik Augusta (trenér Liberce): „Byl to boj od začátku až do konce, který rozhodla jedna tečovaná střela. V závěru třetí třetiny jsme si sice vytvořili nějaké šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Byl to pro nás smutný konec, ale se vztyčenou hlavou. Hráči na ledě odevzdali vše a nemám jim co vytknout. Dokud Třinec nevyhraje čtyři zápasy, tak není konec. My budeme na příští utkání nachystaní."

Václav Varaďa (trenér Třince): „Od prvních minut jsme hráli lépe než minule. Bylo na nás vidět, že výhru hrozně chceme. Nechyběla nám urputnost, důraz a hráli jsme jednoduše. Za náš projev jsme si zasloužili vstřelit na konci ten zlatý gól. Už od začátku to byl zápas o jedné brance. Ve druhé třetině jsme nastřelili pár tyček, soupeře jsme tlačili. Poté v prodloužení jsme to chtěli víc, což bylo znát. Neskutečně si tohoto zápasu vážím, hlavně poté, co se nám příliš nepovedl minulý duel."

BÍLÍ TYGŘI LIBEREC – HC OCELÁŘI TŘINEC 0:1 v prodloužení (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Branka a nahrávky: 70. M. Stránský (Freibergs, P. Vrána).
Rozhodčí: Hodek, Jeřábek – Ondráček, Špůr.
Vyloučení: 3:3.
Bez využití.
Střely na branku: 21:25.
Diváci: 300 (limit 300 osob na stadionu).
Stav série: 1:3.
Bílí Tygři Liberec: Kváča – Vitásek, Knot, Rosandič, Kolmann, Derner, T. Hanousek – Birner, A. Musil, Lenc – Najman, Gríger, Bulíř – J. Vlach, Šír, D. Špaček – Rychlovský, Pabiška, A. Dlouhý. Trenéři: Augusta a Kudrna.
HC Oceláři Třinec: Kacetl – M. Doudera, Gernát, D. Musil, Kundrátek, Freibergs, M. Adámek – M. Stránský, P. Vrána, Martin Růžička – Kurovský, Marcinko, Hrňa – M. Kovařčík, Špaček, Rodewald – Hrehorčák, Miloš Roman, Dravecký – Chmielewski. Trenéři: Varaďa a Zadina.

Další program finále Generali Česká play off TELH

Pondělí 26. dubna – 5. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec (ČT sport a O2 TV Sport)

Středa 28. dubna – případný 6. zápas:
17:00 Bílí Tygři Liberec – HC Oceláři Třinec (ČT sport a O2 TV Sport)

Pátek 30. dubna – případný 7. zápas:
17:00 HC Oceláři Třinec – Bílí Tygři Liberec (ČT sport a O2 TV Sport)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz