Odpoledne přílet, večer zápas! Češi by měli jít na Švýcary už i se Zohornou

Radim Zohorna | Foto: Facebook Around The Horn Hockey

21. května 2023, 10:37

Adam Bagar

(RIGA, od našeho zpravodaje) Čeští hokejisté by měli jít do večerního duelu se Švýcarskem už také s Radimem Zohornou v sestavě, před dopoledním rozbruslením o tom informoval asistent trenéra Libor Zábranský.

„Radim by měl v Rize přistát po jedné hodině. Pokud všechno proběhne hladce, nebude mít letadlo nějaké zpoždění nebo se mu nezatoulají bagáže, tak už večer bude hrát,“ prozrazuje Zábranský.

Zkrátka blesková akce! „Takové jsou nejlepší. Martin Erat je v přesunech nejzkušenější a doporučoval hodit jej okamžitě do zápasu. Určitě není na co čekat. Myslím, že to zvládne,“ dodává k příletu posily národního týmu.

„Pokud všechno proběhne hladce, nebude mít letadlo nějaké zpoždění nebo se mu nezatoulají bagáže, tak už večer bude Radim Zohorna hrát.“

Radim Zohorna je po Radanu Lencovi druhým náhradníkem, jenž dorazí do dějiště šampionátu za zraněné ofenzivní hvězdy Filipa Chytila a Lukáše Sedláka. Trenéři s ním počítají na pozici centra.

„Martin Havlát s Radimem mluvil před nástupem do letadla, ale taky s ním musí mluvit Kari. Říct mu herní plán, všechno mu vysvětlit. Taky podle toho se určí jeho další role v utkání,“ pokračuje Zábranský.

„Nepočítáme s tím, že by měl Dan Voženílek dostat nějaký distanc. Byl to nešťastný faul, bohužel tam trošku nadskočil, ale bylo to v zápalu boje. Určitě žádný úmysl.“

Češi chtějí jít na Švýcary se sedmi obránci a třinácti útočníky. Připraven by měl být i Daniel Voženílek, který nedohrál vítězné sobotní partii s Norskem poté, co vyfasoval vyšší trest za vražení na hrazení.

„Nepočítáme s tím, že by měl Dan dostat nějaký distanc. Byl to nešťastný faul, bohužel tam trošku nadskočil, ale bylo to v zápalu boje. Určitě žádný úmysl,“ říká k hodně diskutovanému zákroku.

Národní tým má na kontě 13 z možných 15 bodů a jistotu postupu do čtvrtfinále, ale teď jej čeká nesmírně silné Švýcarsko. „Víme, že to bude zatím nejtěžší zápas, bude to pro nás skvělý test,“ ví Zábranský.

„Švýcaři tady ještě neprohráli. Když se podíváte na jejich hráče, mají obrovsky silný tým. Předvádějí výborný hokej založený na aktivním napadání, výborném bruslení a rychlém otáčení hry,“ dodává směrem k soupeři.

„Náš plán je jasný – pokusit se vnutit soupeři naši hru. Pokud budeme hrát zase s takovým nasazením a bojovností jako proti Norsku, tak věřím, že uspějeme.“

Půjde o přímý souboj o první příčku ve skupině. „Náš plán je jasný – pokusit se vnutit soupeři naši hru. Pokud budeme hrát zase s takovým nasazením a bojovností jako proti Norsku, tak věřím, že uspějeme.“

Reprezentace měla dopoledne v Rize dobrovolný trénink, kterého se zúčastnila více než polovina hráčů. „Je to čistě na klucích, jak se cítí. Každému vyhovuje něco jiného,“ říká na závěr Libor Zábranský.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz