Oficiální dopravce pro reprezentaci: Říhův tým bude vozit autobus Scania

Foto: Karel Švec, Český hokej

1. dubna 2019, 15:30

Václav Jáchim

Druhý kemp v přípravě na mistrovství světa zahájili čeští hokejisté v pražském Edenu, ještě před úvodním tréninkem dostala reprezentace zajímavou pozornost. Před stadionem pražské Slavie zaparkoval zbrusu nový autobus společnosti SCANIA, která se stala oficiálním autobusovým dopravcem Českého hokeje.

Hokejisté budou mít v další části přípravy bohatý program, čekají je cesty na zápasy do Znojma, Lince, Karlových Varů, Nitry či Trenčína. Tyhle přesuny už elitní výběr absolvuje na palubě moderního autobusu SCANIA se speciálním designem. Dnes ho zástupci společnosti a Českého hokeje slavnostně představili v pražském Edenu.

A nejde o první zkušenost, jelikož SCANIA přepravovala hokejovou reprezentaci už před 15 lety. V roce 2005 jeli čeští hokejisté na šampionát do Vídně speciálním autobusem, z turnaje se pak vraceli se zlatými medailemi.

Stejně jako byla nedávno křtěna lokomotiva Českých drah, byl i nový autobus dnes v rámci společné spolupráce slavnostně pokřtěn za účasti hráčů a hlavního trenéra reprezentace Miloše Říhy a Jamese Armstronga, generálního ředitele společnosti Scania Central European Region.

„Od konce minulé sezony jsme hledali nového dopravce národního týmu. A život někdy přináší kuriózní situace, protože nakonec jsme se dohodli se Scanií, tolik vzpomínanou po zveřejnění nové identity Českého hokeje. Vítáme tímto do rodiny partnerů stabilní a úspěšnou společnost, která je navíc ve stoprocentním vlastnictví koncernu Volkswagen, stejně jako Škoda Auto,“ uvedla ke spolupráci Jana Obermajerová, ředitelka BPA sport marketing a.s.

Foto: Karel Švec, Český hokej

Dnes představený oficiální bus SCANIA, který bude převážně obsluhovat potřeby národních týmů, je celý polepen v designu Českého hokeje. Měří 14,2 metrů, má kapacitu 59 míst a komfortním rozestupem sedaček. Motorem moderního korábu je třináctilitrový šestiválec o výkonu 450 koní.

„Jsme hrdí, že si čeští hokejisté vybrali právě značku Scania, která je známá pro svou spolehlivost a odolnost. Přesně takové vlastnosti by měl mít ideální spoluhráč, a proto věříme, že přispějeme nejen k dobrým výkonům na ledě, ale také pohodě mimo něj,“ říká manažer prodeje autobusů společnosti Scania CER Lukáš Martinů. Obchodní ředitel Marián Černoch pak dodává: „Jako švédská značka máme k lednímu hokeji velmi blízko. Jsem přesvědčen o tom, že podpoříme české hokejisty na jejich cestě k vítězství!“

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz