Olympiáda byla odmala můj sen, přiznává Kahun. S Čechy už si pokecal

Foto: iihf.com

19. února 2018, 9:10

Jan Šimek

(KANGNUNG, od našeho zpravodaje) Chytili náročnou skupinu, ale nakonec ji zakončili výhrou. Němečtí hokejisté nejprve schytali pětku od Finska, pak po velkém boji podlehli Švédsku, na závěr ovšem skvěle zvládli nájezdy s Norskem. Němci proměnili všechny tři nájezdy, Norové naopak ani jeden. V rozstřelu skóroval i Dominik Kahun, který překonal Haugena parádní kličkou do forhendu.

„Naším cílem bylo s Nory vyhrát. Myslíme si, že jsme si to zasloužili už se Švédy. Hráli jsme fakt dobrý hokej, ale bohužel to nevyšlo. Tentokrát jsme si to zasloužili. Chtěli jsme vyhrát do šedesáti minut, což se sice nepovedlo, ale i tak to byl náš zápas,“ povídá Dominik Kahun.

Po dvou prohrách se Němci zvedli, což pro ně může být před osmifinále vítaná psychická vzpruha. „Je to těžké, což jsme věděli hned, kdy se skupina vylosovala. Náš cíl byl potrápit Finy, Švédy a s Norskem vyhrát. To se nám podařilo, takže jsme šťastní,“ přiznává nadějný útočník s českým i německým občanstvím.

Jedete na výlet, smáli se mu. Teď Slovinci kosí favority »

Německá reprezentace v polovině utkání vedla, když Kahun našel Hagera, který otevřel skóre. Ve třetí třetině ovšem srovnal sparťanský útočník Alexander Reichenberg a duel nakonec musely rozseknout nájezdy. V nich Němci excelovali, naopak jejich norský soupeř zcela propadl. „Hodně jsme to trénovali. Šlo nám to, trenér vybral správné hráče a podařilo se. Hlavně jsme měli výborného brankáře,“ chválí gólmana Aus der Birkena.

Teď čeká Němce osmifinálová bitva se Švýcarskem. „Je jedno, kdo přijde. Jestli Švýcaři, nebo by to byla Amerika. Všichni jsou těžcí soupeři. Vidíme, že i Slovinci vyhráli zápasy. Je jedno s kým hrajeme. Musíme prostě zkusit vyhrát,“ nabádá vycházející hvězdička německého hokeje.

Stihl biatlon i rychlobruslení, lyže neklaply

Dvaadvacetiletý Kahun hraje na svém prvním olympijském turnaji. „Byl to vždycky můj sen. Když jsem se narodil a začal s hokejem, chtěl jsem se dostat na olympiádu a hrát NHL, což byly moje největší cíle,“ prozrazuje.

Se spoluhráči navštívil také jiná sportoviště. „Stihli jsme skoro všechno, co jsme chtěli. Byli jsme na biatlonu, short tracku i na rychlobruslení. Chtěli jsme se podívat i na sjezd lyží, ale počasí nám bohužel nevyšlo,“ líčí rodák z Plané u Mariánských Lázní.

Sleduje i české sportovce? „Trošku, ale spíš se soustředím na nás. Znám Dominika Kubalíka s Jiřím Sekáčem, se kterými už jsem se trochu pobavil. Víc času jsme ale zatím neměli,“ dodává Kahun.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz