Ondřej Palát (HC Vítkovice Steel)

Český hokej objevil další zajímavé jméno. Na mistrovství světa osmnáctiletých I. divize v polské Toruni zazářil útočník, o němž asi ještě uslyšíme. Tedy pokud neustrne a neuhne z dobře nastoupené cesty. Vítkovický Ondřej Palát má velké předpoklady. Je rychlý, dobře bruslí. Umí zakončit, tyká si s pukem. Ačkoli v březnu oslavil teprve sedmnácté narozeniny, vynikl mezi o rok staršími spoluhráči. Navíc je sympatické, že zůstává při zemi. "Hlavně se chci dostat do extraligy dospělých. Co bude dál, to se uvidí," říká s nadhledem o dalších plánech.

1) Hokejové začátky? "S hokejem jsem začínal asi ve čtyřech letech, bylo to u nás ve Frýdku-Místku, kde jsem se narodil. Aktivně mě bavil také fotbal nebo florbal, ale hokej byl na prvním místě."

2) Oblíbení trenéři? "Radim Nečas z Frýdku-Místku, z vítkovických trenérů by to byli Zdeněk Moták a pan Stránský."

3) Nejhezčí hokejové zážitky? "Letošní mistrovství světa osmnáctiletých. Povedlo se nám vyhrát, vrátili jsme osmnáctku do skupiny A. Navíc se mi dařilo i osobně. Nastupoval jsem v jedné řadě s Tomášem Vincourem a Tomášem Kubalíkem, bylo to super."

4) Co vás nejvíc zarmoutilo? "Ani nevím. Snad nic. Před dvěma lety jsem měl problémy s ramenem, ale dal jsem se do pořádku. Jinak zdraví naštěstí drží."

5) Čeho se nejvíc bojíte? "Zranění, asi jako každý."

6) Co vás dokáže naštvat? "Na ledě se moc nerozčiluju, jsem spíš klidný člověk. Někdy se naštvu spíš kvůli škole. Studuju druhý ročník gymnazia a povinnosti stíhám těžko. Mám málo času, přesto bych chtěl školu dokončit."

7) Sledujete politiku? "Ani ne. V této kategorii oblíbence nemám."

8) Oblíbení herci, herečky? "Z našich bych vybral Lišku, z cizích pak Willa Smitha nebo Bruce Willise. Filmy sleduju podle nálady. Někdy české, jindy zahraniční."

9) Jakou posloucháte muziku? "Nevybírám si. Nejlepší je puštěné rádio, to mi stačí."

10) Zamilované zvíře? "Asi pes. Žádného nevlastním, ale babička jednoho měla. Když to půjde, časem bych si chtěl nějakého pejska pořídit."

11) Oblíbená barva? "Modrá."

12) Představa o ideální dovolené? "Loni jsem byl v Chorvatsku a bylo to fajn. Moře - to je moje. Mám rád teplíčko."

13) Vysněný automobil? "Ještě nevlastním řidičák. Ale auta mě zajímají. Líbí se mi třeba audi - moc krásné, velké a bezpečné vozy. Kdyby to jednou šlo, nějaké podobné bych si pořídil."

14) Co vám chutná? "K jídlu těstoviny, k pití ledový čaj, fanta, obyčejná voda."

15) Kdo je vaším hokejovým agentem? "Zatupuje mě společnost Sport Invest, tedy Robert Spálenka a Emil Šnoblt."

16) Jaké čtete noviny a časopisy, sledujete internet? "Na internetu jsem pravidelně, z novin čtu spíš bulváry - hlavně Blesk a Sport." 

17) Jaké typy žen se vám líbí, máte přítelkyni? "Přítelkyni nemám. Líbí se mi dívky, které jsou chytré, hezké a normální. Nafoukané holky nemám rád."

18) Jste pověrčivý? "Ani ne. Nedodržuju ani žádné rituály."

19) Záliby? "Zahraju si počítačové hry, baví mě fotbal. Někdy zajdu někam s kamarády, občas vyrazím do kina."

20) Hokejové cíle? "Hlavně bych se chtěl dostat do extraligy dospělých. Další cíle neřeším. Co bude dál, to se uvidí."

Vizitka Ondřeje Paláta:

Klub: HC Vítkovice Steel
Narozen: 28. března 1991
Číslo dresu: 16 nebo 10
Výška/váha: 181 cm, 74 kg
Hůl: L
Premiéra v nejvyšší soutěži: extraligu dospělých dosud nehrál
Dřívější kluby: Frýdek-Místek, Vítkovice
Reprezentace: Reprezentoval v mládežnických kategoriích, účastník MS divize hráčů do 18 let 2008

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz