Orli dál loví za hranicemi, obranu vyztuží Kanaďan s italským pasem

Foto: sportnews.bz

31. května 2016, 12:14

Adam Bagar

Po polském útočníkovi Patryku Wronkovi, kapitánovi holandského národního týmu Kevinu Bruijstenovi a kanadském kanonýrovi Adamu Hughesmanovi představilo znojemské vedení další atraktivní posilu ze zahraničí. Zadní řady Orlů vyztuží Kanaďan s italským pasem Sean McMonagle, jenž naposledy oblékal dres konkurenčního Bolzana. „Jsme moc rádi, že se nám jej povedlo přivést do týmu,“ říká sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Sean Scott McMonagle, jak zní jeho celé jméno, si už v osmnácti letech zahrál v univerzitním týmu Brown University zámořskou NCAA. Zpočátku ještě jako útočník, ale postupně se začal zabydlovat v obraně. Tam předváděl velmi dobré výkony a hned třikrát se dostal do výběru největších hvězd soutěže. Po čtyřech letech strávených v univerzitní lize se McMonagle přesunul do ECHL, kde hájil barvy Las Vegas.

K Orlům míří Řezníček s Vodným, Pucher zůstává. Loučí se 12 hráčů »

V roce 2011 už se vydal na evropský kontinent, kde postupně vyzkoušel druhou nejvyšší ligu ve Švédsku, elitní italskou soutěž, německou DEL2 a nakonec mezinárodní EBEL. Zatímco nikde jinde nevydržel déle než sezonu, v italském Bolzanu si střihl poslední dva ročníky a byl tak několikrát v roli protihráče Orlů. Obzvláště na poslední ročník vzpomíná rád, 30 bodů z něj dělalo jednoho z nejlepších beků ligy.

"Výborně hraje přesilové hry, k tomu navíc dokáže proměňovat samostatné nájezdy."

„Je to technicky velmi zdatný obránce, který nemá problém přitvrdit. Výborně hraje přesilové hry, k tomu navíc dokáže proměňovat trestná střílení a samostatné nájezdy,“ hlásí spokojený sportovní manažer Rostislav Dočekal na adresu hráče, který během sezony získal italský pas a mohl tak startovat na světovém šampionátu divize IA v polských Katowicích, kde s italskou reprezentací slavil návrat mezi elitu.

Orli posilují útok, po Holanďanovi získali Kanaďana s čichem na góly »

Osmadvacetiletý zadák Sean McMonagle je už čtvrtou zahraniční posilou v kádru zkušeného trenéra Jiřího Režnara. Už dříve Orli přivedli do svých řad útočníky Patriky Wronku, Kevina Bruijstena a Adama Hughesmana. Kromě toho získalo Znojmo ze Sparty Patrika Kadeřávka s Markem Györim, z Olomouce Michala Vodného, ze Zlína Dalibora Řezníčka či Petra Kaluse z Grenoblu. Tým naopak opustilo třináct hráčů.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz