Otec útočníka Veye byl shledán vinným, plánoval vraždu manželky

Foto: thescore.com

6. června 2016, 11:30

Václav Jáchim

Nepříjemné rodinné trable už tři roky prožívá Linden Vey (na snímku), čtyřiadvacetiletý rodák z městečka Wakaw v kanadské provincii Saskatchewan. Útočník Vancouveru musel na dálku sledovat vyšetřování svého otce, který byl podezřelý z plánování fyzické likvidace své manželky a Lindenovy matky. Porota vyšetřování potvrdila a Curtise Veye obvinila ze spiknutí za účelem vraždy. Informují o tom stránky sportsnet.ca a deníku prince Albert Herald Tribune.

Dvanáctičlenná porota se případem zabývala téměř třicet hodin, přelíčení probíhalo několik dní. Stejné obvinění platí také pro Angelu Nicholsonovou, přítelkyni Curtise Veye. Oba milenci chystali vraždu svých manželů. Jak uvádějí detaily z projednávání u soudu, Vey starší hodlal založit požár, při němž by jeho žena Brigette uhořela. Nicholsonová zase měla s pomocí drog omámit manžela Johna Taylora, načež by dokonala jeho zmizení.

O záměru dvojice informovala prokurátorka Lori O´Connorová. Plán prý měli zosnovat před necelými třemi lety, 1. července 2013 na statku Veyových v blízkosti městečka Wakaw. Klíčovým důkazem měl být záznam pořízený na tablet Brigette Veyové, který byl schován pod kuchyňskou linkou. Při přehrání inkriminovaného rozhovoru je podle soudu jasně patrné, co dvaapadesetiletý Vey a jeho o rok mladší přítelkyně Nicholsonová zamýšleli.

Obhajoba se ohradila, postup označila za nedostatečný. "Kde jsou důkazy?" ptal se u soudu Veyův obhájce Aaron Fox. Při prohledání mobilních telefonů obou podezřelých prý nebyl nalezena jediná indicie, která by spiknutí potvrzovala. Jenže milenci mohli SMS korespondenci vymazat, navíc o plánech bezpochyby nehovořili do telefonu. Podle prokurátorky je záznam na tabletu relevantní, především na základě tohoto důkazu postavila obvinění.

Podle listu Prince Albert Daily Herald se obhájci pokoušeli dokázat, že ze strany obviněných šlo jen o nadsázku, Vey a Nicholsonová nemysleli své hrozby vážně. Prý nebyli schopni skutky vykonat. Ovšem během přelíčení zaznělo, že Nicholsonová velmi nenáviděla svého manžela i Brigitte Vewyovou, a chtěla, aby oba trpěli, což zaznamenala ve svém deníku. Obhájce postižené poukázal na to, že záznam deníku nemá datum. Prokurátorka O´Connorová po dlouhém přelíčení uvedla, že důkazy potvrzují záměr přivodit smrt Brigette Nicholsonové a Johnu Taylorovi zmizení. Porota následně obvinila podezřelé ze spiknutí za účelem vraždy.

Případ sledovala celá Kanada, Veyův syn Linden je totiž útočníkem Vancouveru, před časem oblékal také dres Los Angeles. Na kontě má zatím 134 utkání v NHL, vstřelil 14 branek a 20 asistencí. Vey starší má s exmanželkou Brigette ještě dalšího potomka Shauna, jemuž bude 27. června devětadvacet let. Ačkoli Shaun hrál dlouho juniorskou WHL, na rozdíl od Lindena se víc neprosadil a kariéru ukončil před dvěma lety v nižší zámořské soutěži FCHL.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz