Peking? Přeju si, aby jeli kluci z NHL, říká Gulaš. Kritický být nechtěl

Foto: Jan Beneš, Český hokej

19. prosince 2021, 17:41

Josef Prášek

Na turnaji patřil k nejzkušenějším. A pětatřicetiletý Milan Gulaš nezklamal – s Janem Kovářem dali všechny góly Česka na turnaji Channel One Cup. Jenže… Z výhry se nemohli radovat ani jednou.

V každém zápase se prosadil, proti Švédům Milan Gulaš srovnával na 1:1, když proměnil povedeně samostatný únik bekhendovou kličkou.

„Když to je k ničemu, tak to je vždy naprd. Měli jsme to nějak rozjetý, opět jsme jako první inkasovali. Švédové pak díky přesilovkám zápas otočili. Myslím, že nám ke konci trošku došla šťáva,“ začíná hodnotit porážku 2:3.

Přitom ale český celek ve druhé části otočil skóre díky Janu Kovářovi. „Pasáž ve druhé třetině nebyla tak špatná. Jde o to udržet příznivý stav a mít trošku trpělivost a více si pomoci,“ hledá důvody ztráty vedení.

Češi hráli v sobotu po obědě s Ruskem, za to Tre Kronor měli v ten den volno.

„Vymlouvat se na to asi nemá smysl. Ale lehce to bylo znát,“ uznává zkušený Milan Gulaš, který se snažil do zápasu dostat skrz tvrdou hru. Soupeřům nic neodpustil.

„Říká se, že když to úplně nelepí, tak se do toho dá takhle dostat – dohrát pár soubojů. Snažil jsem se o to. Najednou se výkon otočil na naši stranu, může to být také recept,“ komentuje.

Každopádně… Recept na tři body to nebyl.

Výběr Filipa Pešána nevyhrál ani jednou a na turnaji opět skončil poslední.

„Já nechci být vůbec kritický, tady od toho nejsem. Já jsem hráč. Kritiky bude dost, to asi vysvětlí někdo jiný,“ odmítá říkat své pocity z turnaje.

„Chci hokejem bavit, přeci jen těch roků před sebou asi tolik nemám. Kritické hodnocení nechám na jiných.“

„Chci se hokejem bavit, přeci jen těch roků před sebou asi tolik nemám. Kritické hodnocení nechám na jiných,“ dodává Gulaš.

Hokejem se z osobního hlediska bavit mohl, proti Švédům byl opět u obou branek.

„No, když jsem ráno vstal, myslel jsem, že mi je asi sedmdesát,“ usmívá se. „Na druhou stranu jsem se v utkání cítil nejlépe ze všech našich duelů," uznává.

Dokonce se stal nejproduktivnějším hráčem celého turnaje. Posbíral pět bodů za tři góly a dvě nahrávky.

K němu se ale přidal jen Jan Kovář (3+1)…

Proč ne ostatní? „To hodnotit nebudu, ať si to vyhodnotí někdo jiný. Já jsem sem přijel s úmyslem udělat co nejlepší práci a předvést co nejlepší výkon. Můžou to být klidně moje poslední zápasy v národním týmu.“

„Já si přeju, aby kluci z NHL jeli, tak to má být. Nechci někde haprovat a kazit hru klukům."

„Třeba já osobně jsem se první dva zápasy necítil vůbec dobře – tempo je vysoký, a i trenéři s tím nebyli úplně spokojení,“ prozrazuje Gulaš.

Přesto svým výkonem ukázal, že kdyby nemohli hráči z NHL na olympiádu, mohl by být důležitou postavou národního týmu.

„Já sám si to musím vyhodnotit… Já si přeju, aby kluci z NHL jeli, tak to má být. Nechci někde haprovat a kazit hru klukům,“ vysvětluje skromně.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz