Petružálek sestřelil Pardubice! Musíme zůstat nohama na zemi, velí

Foto: hokej-litvinov.cz

15. března 2015, 8:15

Ondřej Vlk

Skvělá atmosféra, vyprodaný stadion, to byl opět obrázek dalšího čtvrtfinálového duelu mezi Litvínovem a Pardubicemi. Severočeši i podruhé vyprodali Hlinkův stadion a skvěle fandících 6011 diváků hnalo domácí tým za vítězstvím. Druhý zápas série byl mnohem opatrnější, o tom také svědčil vývoj zápasu, kdy utkání bylo nerozhodné až do poloviny třetí třetiny. Šťastnou brankou, ale zároveň výstavní střelou z velkého úhlu, ho rozhodl Rostislav Martynek. Hrdinou večera se ale stal kanonýr Jakub Petružálek, který dvěma góly sestřelil soupeře z Pardubic a významně tak pomohl svému týmu k druhému vítězství ve čtvrtfinálové sérii play off.

Na vítězství jste se tentokrát určitě více nadřeli. Jak hodnotíte utkání?
O hodně těžší zápas, věděli jsme, že do nás Pardubice půjdou, budou se do nás tlačit a budou hrát mnohem agresivněji. Jsem rád, že jsme zůstali trpěliví. Ve druhé třetině měl soupeř více ze hry, více bruslil a tlačil se více do brány, ale ve třetí třetině jsme díky naší trpělivosti utkání zvládli. Opět nás podržel Pavel Francouz, výsledek je super.

Potvrdil jste roli obávaného kanonýra a vstřelil dva góly. Jak byste je popsal?
Je to play off, to je jedno, jestli dá góly Pepa nebo Karel. Dnes to tam padlo mně, minulý zápas zase první lajně. Další utkání může rozhodnout třetí pětka, to je úplně jedno. Týmový úspěch rozhoduje, teď jsme mákli my a příští zápas to může být zase někdo jiný.

Po vyrovnaném průběhu jste odskočili na 2:1 trochu šťastným gólem. Lámalo se utkání v tento moment?
O tom to je, o trpělivosti! Play off je o tom, kdo vydrží šedesát minut hrát systém, jaký si řekne. Je to o detailech, když se poskládají do sebe, tak to dává velké věci. Rozhoduje třeba jedna chyba. My jsme dali šťastný gól, ale šli jsme tomu trochu naproti. Jsem za to rád.

Pardubice jste v obou zápasech suverénně přestříleli. Byl to cíl, jak vyzrát na soupeře?
Samozřejmě, když nestřílíte, tak góly nedáte. První lajna o sobě ví naslepo, ale i těm jsme říkali, že musíme víc střílet. Pardubice postavily druhého gólmana. Nevěděli jsme moc, co čekat, on zřejmě také ne. Říkali jsme si, že na něj musíme střílet i z rohu, cpát puky do brány, a že tam musí něco spadnout.

Na mužstvu je vidět pohoda, kterou jste si přenesli ze základní části. Jaké to je z vašeho pohledu?
Za každou pohodou stojí ta tvrdá práce a dřina. Snažíme se o tom mluvit, ale když o tom budeme jenom mluvit a neukážeme to na ledě, tak výsledky nebudou. Musíme to přenést vždy do zápasu, dělat ty maličkosti, co nám trenéři řeknou.

Vedete v sérii 2:0, co to znamená pro další vývoj?
Jdeme krok za krokem. Podruhé jsme vyhráli, ale to hodíme za hlavu a teď jsou dva dny na odpočinek a regeneraci. V Pardubicích to bude o hodně těžší, tam je poženou domácí fanoušci. Musíme hrát opět jednoduchý hokej, o tom je celé play off. Krásné góly tu padat nebudou a tým, který bude chtít více, celou sérii urve.

Sestřih utkání Litvínov – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz