Plzeňský fantom Jansa: Přesně kvůli tomuhle jsme v létě dřeli

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

Ne, plzeňský dorost opravdu není týmem, jehož výkony by stoupaly a padaly s výkony brankáře. Nic to ovšem nemění na tom, že indiáni se mohou na Daniela Jansu stoprocentně spolehnout. Chytá famózně.

Deset zápasů – jen devět inkasovaných branek ze 247 střel. Průměrně tedy 0,89 obdrženého gólu na utkání, úspěšnost zákroků 96,36 procenta, dvě čistá konta a jedna asistence.

To jsou čísla, která vystihují formu Daniela Jansy v letošních vyřazovacích bojích. Jedno číslo je ale i pro něj mnohem cennější: Indiáni všech deset zápasů vyhráli. Na ostatním v play off vůbec nezáleží!

Západočeši tak mají nejlepším způsobem nakročeno k mistrovskému titulu, který by mohli slavit už v neděli v pražských Holešovicích. Na třetí a čtvrtý finálový duel pojedou s vedením 2:0 v zádech, přičemž druhý bod získali po suverénním triumfu 9:1.

Plzeňští mladíci pak ale krotili euforii, aby jim nestoupla do hlavy. To by bylo to nejhorší, co by je teď mohlo potkat.

„Jedeme na Spartu s vedením 2:0, ale i tak musíme hrát pořád to, co hrajeme.“

V tak vysoké vítězství jste ani nedoufali, viďte?
Samozřejmě jsme rádi za výhru, byla hodně důležitá. Jedeme na Spartu s vedením 2:0, ale i tak musíme hrát pořád to, co hrajeme. Teď nám to tam po nějakých gólech prostě už padalo samo. Taky jsme měli štěstí, ale kluci hráli výborně.

Po dvou bitvách se série vyvíjí asi podle vašich představ...
Oba domácí zápasy byly těžké. Sparta hraje hodně dobře do útoku a musíme si na to dávat pozor, ale kluci dobře bránili. Snažíme se vyvarovat zbytečných chyb, což podle mě rozhodlo oba zápasy.

I pro vás osobně je play off asi zatím snové. Vždyť jste jen jednou dostal dva góly, jinak pokaždé jeden nebo žádný.
Jsem za to rád, ale je to výsledek celého týmu, jak hrajeme a jak vstupujeme do zápasů. Všichni kluci mi hodně pomáhají.

Jste stavění tak, že musíte hrát hlavně bezpečně zezadu a potom až myslet na útok?
Jo, určitě. Máme výbornou obranu a kluci se snaží vracet. Myslím, že výborně bekčekujeme, což mi v brance hodně pomáhá.

„Máme hodně natrénováno z léta a hodně z toho těžíme.“

Doufal jste ve středu v další čisté konto? Sparta vám ho zmařila až deset minut před koncem.
Ne, na tohle úplně nekoukám. Hlavně abychom vyhráli a odehráli dobrý zápas. Nula by už potom byla jenom taková radost navíc.

Máte vypsané nějaké příspěvky do kabiny?
Ne ne. Nemáme žádné speciální odměny za góly a podobně.

Foto: Milan Podpera, hcplzen.cz

Váš tým měl do finále hladkou cestu, Sparta odehrála o čtyři zápasy víc. Je to podle vás vidět?
To jsme v kabině úplně neřešili. Máme hodně natrénováno z léta a hodně z toho těžíme. Myslím, že nám to hodně pomáhá a rozhoduje to.

Když ale po dohrání semifinále odpočíváte šest dnů, musí to být výhoda...
Jasně, regenerace je potřeba. Souhlasím, že nám to hraje do karet, ale není to ten klíčový bod.

Jak si celé play off užíváte?
Hodně. Myslím, že to je nejlepší část sezony. Hrozně jsme se na to celý ročník těšili a od začátku bojovali o to, abychom se dostali až sem. Přesně kvůli tomuhle jsme v létě dřeli. Užíváme si to.

Foto: Martin Voltr

Musí být příjemné hrát až do dubna, a to společně s juniorkou...
Určitě je výborné si sezonu prodloužit co nejdéle a pokračovat v play off. I klukům z juniorky hodně fandíme a věříme, že to taky dotáhnou co nejdál.

Co jste si řekli v kabině, abyste zapomněli na vysokou výhru a do Prahy jeli bez zbytečně velkého sebevědomí?
Jakmile zápas skončil, už jsme se snažili myslet na ten další. Na Spartě to bude těžké, hrajeme venku a v sobotu to bude hodně důležitý zápas. Uděláme všechno pro to, abychom zvítězili.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz