Po 15 letech v semifinále! Hübl: Gól jsem si schovával na tuhle chvíli

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

21. března 2015, 12:02

Ondřej Vlk

Litvínovští proti Pardubicím potvrdili roli favorita a jsou po dlouhých patnácti letech v semifinále extraligového play off. Povedlo se jim to i díky tomu, že proměnili stadion Ivana Hlinky v nedobytnou tvrz, když zde vyhráli už potřinácté v řadě.

Úspěch se však nerodil lehce: brankář Kristan předvedl životní zápas, když zneškodnil 55 litvínovských střel. Jenže Verva zabrala a zásluhou Petružálka poslala duel do prodloužení. Čtvrtfinálovou bitvu stylově rozhodl Viktor Hübl, pro kterého to byl první zásah v letošním play off...

Řekněte, schovával jste si ho právě až na tak důležitou chvíli?
Rozhodlo to o celé sérii, zaplaťpánbůh, že jsem si to schovával na tuhle chvíli. Jsem za to hrozně rád, že to tam padlo.

Postupujete do semifinále, jaké jsou vaše pocity?
Chtěli jsme to za stavu 3:0 ukončit už v Pardubicích, ale nepovedlo se nám to. Druhé prodloužení v řadě. Vrhli jsme do toho veškeré síly, abychom dnes rozhodli a naštěstí se nám to podařilo.

Je pro vás úleva, že jste to zvládli a sérii ukončili?
Je to lepší, že jsme to ukončili doma. Jet za stavu 3:2 do Pardubic by bylo otevřené. Jsme moc rádi, že se série rozhodla právě tady.

Dnes jste dlouho nemohli nalézt recept na Kristana, protože chytal výborně. Ukázala se síla mužstva, když jste potřebovali srovnat?
Chytal výborně, oni oba jejich brankaři v té sérii chytali skvěle. V prvních zápasech nám to tam napadalo a v Pardubicích už bylo těžké se prosadit. Jsme rádi, že se nám povedlo zápas rozhodnout. Byl to klasický zápas v play off, který se nám podařilo urvat v prodloužení, takže paráda.

Jak hodnotíte celou sérii?
V prvních zápasech nám tam napadaly góly, ale věděli jsme, že to nebude jednoduché. Přišli s něčím novým a povedlo se jim to v Pardubicích hrát. Byly to těžké zápasy a nebylo to jednoduché.

Litvínov je v play off po patnácti letech, už si to uvědomujete?
Není čas se rýpat v tom, jaká je to doba. Dneska jsme to s fanoušky oslavili a musíme se začít soustředit na semifinále. Soustředíme se dál, chceme udělat úspěch i v semifinále.

Sestřih utkání Litvínov – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz