Poplivané sako? Vyhráli jsme, takže ho v sobotu obleču znovu, hlásí Varaďa

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Je jedním z historicky nejúspěšnějších trenérů české extraligy, ale tohle na střídačce ještě nezažil. Kouč Třince Václav Varaďa měl v pátek v popisu práce hodně netradiční činnost. Namísto toho, aby tři minuty před koncem vypjatého finále spřádal defenzivní plány, musel blokovat předměty rozbouřených diváků, kteří bombardovali střídačku Ocelářů. Výsledkem jsou nejen polité dresy a obleky, ale také zraněný bek Milan Doudera.

Celkem 17 220 diváků během pátečního večera zavítalo do O2 areny. Podtrženo, sečteno: vyprodáno. Jenže zprvu báječná atmosféra zhořkla na startu 58. minuty, kdy rozhodčí posoudili zákrok Vladimíra Sobotky jako nedovolený.

Frustrovaní jedinci z domácích řad zareagovali primitivním protestem a nesmyslnou snůškou předmětů na třineckou lavičku. Trenér Václav Varaďa byl vcelku logicky nahněvaný.

„Sparta by měla posílit ostrahu. Tu tvořil v podstatě jediný pán, který se ještě schválně díval na druhou stranu, když někdo z fanoušků něco házel," káral hostující velitel. „Jinak se ale utkání hrálo před skvělou diváckou kulisou."

Vyhrocenou situaci se podařilo zklidnit až hlavnímu hlasateli, který pohrozil, že v případě dalšího útoku ze strany fanoušků mohou rozhodčí třetí finále přerušit. Třinečtí o této možnosti neuvažovali a chtěli zbytek utkání dohrát. Přestože si inkasovaným gólem z hole Davida Kašeho 16 vteřin před sirénou ještě přitížili, nakonec berou skóre v poměru 3:2 a celkové vedení 2:1 na zápasy.

Varaďa potvrdil, že stav mohl vypadat razantně jinak, kdyby Slezané po první a velmi nepovedené třetině odcházeli s větším než jednogólovým mankem. Svůj tým pětačtyřicetiletý lodivod následně chválil za ubráněná oslabení i trpělivost. Stav obleku, který ve třetí třetině absorboval několik piv, před rozhovorem zkontrolovat nestihl.

„Určitě ho mám poplivaný a politý," ušklíbl se hokejový buldog. „Snažili jsme se totiž jako trenéři blokovat předměty letící na naše hráče. Ale protože jsme vyhráli, stejně si v sobotu beru stejný oblek."

Se svým štábem se bude modlit hlavně za to, aby do sobotního duelu naskočil Milan Doudera. Důležitého obránce Ocelářů zasáhla desetikoruna do rtu, po finálním hvizdu s tržnou ranou rovnou zamířil na ošetřovnu a nedostavil se tak ani před novináře. Nemělo by však jít o vážnější zdravotní komplikaci.

„Emoce byly v hráčích i ve fanoušcích. Situaci z konce utkání bych více nedramatizoval. Zápas samotný jsme ostatně kontrolovali," těšilo Varaďu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz