Prohra se Švýcary v generálce? Můžeme si z toho aspoň něco odnést, říká Hamara

Tomáš Hamara | Foto: Martin Rambousek

(HALIFAX, od našeho zpravodaje) Český tým čeká v pondělí čtvrtfinálový souboj se Švýcary. Češi padli na turnaji zatím pouze jednou, a to se Švédy v prodloužení. Podobnou statistikou se však může pyšnit i jejich soupeř. Jak se na Švýcarsko chystá národní tým s Tomášem Hamarou?

„Základní část bych zhodnotil určitě pozitivně. Začali jsme, myslím si, dost slušně zápasem s Kanadou a potom jsme to drželi hodně vysoko, hráli jsme dobře," vrací se ještě k předešlým utkání.

„Myslím si, že je to pozitivní, ale to vše se nyní smazalo, musíme začít od nuly a makat zase na 100 %," dodává. Zároveň ale přiznává: „Zakončit skupinu z prvního místa je samozřejmě super. Nikdy předtím se nám to nestalo, takže jsme za to moc rádi, ale nic to zatím neznamená.“

Prvenstvím ve skupině se český tým také vyhnul stěhování se na čtvrtfinále do Monctonu. „Určitě je to skvělé, že jsme zůstali v Halifaxu. Usnadní to spoustu věcí,“ potvrzuje Hamara.

„Začali jsme, myslím si, dost slušně zápasem s Kanadou a potom jsme to drželi hodně vysoko, hráli jsme dobře.“

Český obránce zaznamenal proti Německu hned pět plusových bodů do tabulky pravdy a celkově jich má na kontě šest. V této statistice je z českých obránců vůbec nejlepší. „Takový výsledek jsme proti nim nečekali. Němci hráli výborně ve skupině, jsme rádi, že nám to tam takto napadalo,“ říká.

„Švýcaři jsou výborní. Hráli jsme s nimi před turnajem, takže víme jak hrají, mají výborný tým," povídá už o blížícím se čtvrtfinále.

„Musíme prostě předvést to nejlepší, co v nás je, a věřím, že to snad bude stačit. Z té generálky před turnajem si můžeme odnést to, že hrají pospolu, výborně brání a umí i zaútočit. Trenéři nám z toho zápasu určitě něco ukážou, abychom se ponaučili z našich chyb a musíme makat,“ dodává Hamara.

„Musíme prostě předvést to nejlepší, co v nás je, a věřím, že to snad bude stačit.“

Dobré výsledky jdou samozřejmě i za Tomášem Suchánkem, který v turnaji zatím nevynechal jediný zápas a drží úspěšnost zákroků 93,26 %. „Suchoš chytá na turnaji výborně, má fakt fazonu. Doufám, že mu to takhle vydrží,“ chválí svého gólmana Hamara.

A jak vypadaly oslavy příchodu nového roku u českého týmu? „Nic zvláštního," říká Hamara. „Byli jsme na pokojích, akorát jsme si s kluky popřáli všechno nejlepší do nového roku a za chvíli jsme šli spát. Nic moc zajímavého.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz