Prorazily švýcarský beton, teď Češky velí: Čtvrtfinále jdeme vyhrát

Foto: Micheline Veluvolu / HHOF-IIHF Images

(MIDDLETON, od našeho zpravodaje) Urputná obrana Švýcarek dlouho přiváděla národní tým žen do 18 let na MS ve Wisconsinu k šílenství. Anna Vaníčková a Dominika Malicka, dvě členky třetí formace, ovšem svými góly nakonec přece jen zajistily týmu Dušana Andrašovského výhru i ve třetím utkání na turnaji.

Zápas dvou týmů s tak trochu odlišným osudem měl zajímavé pozadí. Švýcarky si přály čtvrtfinále, Češky vítězství ve skupině. „Sice jsme postup měly jistý, ale chtěly jsme vyhrát,“ potvrzuje české ambice útočnice Dominika Malicka.

Duel se odehrával ve znamení české převahy. „Celou dobu jsme byly lepší. Ony dobře bránily, my zase nedávaly jasné šance,“ hodnotí průběh utkání obránkyně Anna Vaníčková.

Právě její branka krátce před polovinou utkání nasměrovala svěřenkyně Dušana Andrašovského k vítězství.

„Důležité bylo, že nám tam spadnul první gól,“ odhaluje klíč k třetímu triumfu na turnaji autorka nakonec vítězné trefy a přidává: „Pořád jsme je tlačily a nakonec jsme daly i druhý gól a pak už to šlo dobře.“

A stejně jako první branka nesla i ta druhá podpis třetí formace, dala ji Dominika Malicka. „Je to super, ale já body nepočítám. Nejdůležitější je výkon,“ říká rodačka z Českého Těšína.

Té ovšem švýcarská hra vůbec nechutnala. Ostatně jako celému týmu. „Zabetonovaly modrou čáru, vůbec nás nepouštěly do útočného pásma,“ žasne nad tuhou defenzivou Malicka.

„Markét Mazancová křičela na celý stadion. Myslím, že jsme si to opravdu zasloužily!“

Její řada nakonec zůstala jedinou, která na Švýcarky dokázala vyzrát. „Naše lajna odvedla skvělou práci, dřely jsme,“ má jasno.

A snad i kvůli té dřině byly dva góly do sítě hokejistek ze země helvétského kříže sladkou odměnou. „Markét Mazancová křičela na celý stadion. Myslím, že jsme si to opravdu zasloužily,“ popisuje Malicka euforii z dobře odvedené práce.

Ta bude zapotřebí nepochybně i ve čtvrtfinále. V něm se Češky prozatím vyhnou oběma zámořským strašákům.

„Trenéři nám řekli, ať jdeme do každého zápasu stejně. I kdybychom dostaly Kanadu nebo USA, jely bychom na sto procent,“ nevybírá si soupeře Malicka, která má před zápasem pravdy proti Švédsku v hlavě jedinou myšlenku: „Jdeme vyhrát!“

Čtvrtfinále proti Švédkám je na programu v noci z pátku na sobotu od 3:00 českého času.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz