První gól sezony? Euforie, ale radši bych vyhrál, vypráví Ticháček

Jiří Ticháček | Foto: iihf.com

(HALIFAX, od našeho zpravodaje) Národní tým by se výhrou nad Švédy výrazně přiblížil prvenství ve skupině bez nutnosti stěhování se na čtvrtfinále do Monctonu. Jenže tým Tre kronor prokázal svou sílu a ztrátu 0:1 rychle obrátil a soupeře už nepustil do vedení. Nakonec se Česku podařilo alespoň vyrovnat díky premiérové trefě Jiřího Ticháčka, to však nezabránilo prohře v prodloužení.

Měli jste skvělý vstup do zápasu.
Soustředili jsme se na to, ať navážeme na dobré výkony z minulých zápasů a myslím si, že se nám úvodní část povedla. Dobře jsme forčekovali, získali hodně puků. Myslím si, že se z toho dalo vytěžit více než 0:0.

Bylo těžké najít přes střeleckou smůlu sílu k proražení švédské hráze?
Samozřejmě. Oni hlavně dobře bránili. Několikrát puk skákal po brankové čáře, pěkná místa by se našla. Chyběla nám možná větší dravost do brány, ale zaplaťpánbůh jsme alespoň něco dokázali využít a uhrát bod, i když jich mohlo být víc.

Kromě týmu jste jeden bod zaznamenal i vy díky gólu, jak to zní?
Je to sice hezké, ale radši bych fakt vyhrál a měl body v týmové tabulce. Za to bych byl mnohem radši.

„Euforie byla veliká, pro mě to byl úplně první gól v celé sezoně, navíc na 2:2.“

Předpokládám, že i tak po trefě nějaká ta euforie byla, pamatujete si ji vůbec?
Ano, ale matně. Euforie byla veliká, pro mě to byl úplně první gól v celé sezoně, navíc na 2:2. Radost byla obrovská, hlavně se nám také ulevilo, ale jak jsem říkal, radši bych vyhrál.

Branka padla z pohledné akce, jednalo se o nějaký secvičený signál?
Vůbec. My to prostě rvali do brány, co to šlo. Žádný signál to nebyl. Díkybohu to tam s trochou štěstí padlo.

Podařilo se vám uhrát všechna oslabení, je to jedna z věcí, co si odnést do budoucna?
Jo, za to jsme velice rádi. Chceme v tom takto pokračovat, ale vyloučení možná bylo také moc, měli bychom pobyt na trestné trochu omezit. Kromě toho chceme proti Němcům hrát celých 60 minut. My možná na chvíli vypadli z tempa ve druhé třetině, to nás stálo zápas. Musíme hrát jako v té první a třetí, ty jsme odehráli hodně dobře, přesně jak chceme. Měli bychom tedy také dobře nastoupit a v tempu vydržet celých 60 minut.

Jak se cítíte před zápasem s Němci?
Myslím si, že jsme hráli dobře. Proti Německu chceme potvrdit naše dobré výkony. Jdeme si prostě pro tři body a chceme vyhrát za každou cenu.

Jaké je tvořit obranný pár s Davidem Jiříčkem?
Je to super. Za mě je to náš nejlepší hráč, má zkušenosti z NHL, ty mu nikdo nevezme. Je to pro mě super. Je vidět jeho sebevědomí na puku a ví, jak se v určitých situacích chovat.

Při prvním gólu byl vlastně v přečíslení dva na jednoho nezvykle na beka, je tedy na vás plnění té špinavé práce vzadu?
Jo, tak víme, že Jířa je hodně útočný. Mně to nevadí, já se klidně té roli, kterou mám, podřídím. Musím být trochu vzadu a jistit to, aby mohl jezdit dopředu. Zatím se to tak nějak daří, Jířa je super kluk a my s tím dokážeme vyhovět.

„Sleduju každý zápas Kladna, trochu se mi to tady sice seká, ale sleduju alespoň výsledky.“

Myslíte, že by po zápase mohla přijít na vaši adresu i pochvala od Jaromíra Jágra?
To nevím, já bych spíše pochválil je za minulou výhru. Sleduju tady každý zápas Kladna, trochu se mi to sice seká, ale sleduju alespoň výsledky. Ty dvě výhry jsou pro nás momentálně velmi důležité.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz