První gól Trávníčka v play off! Další si schovám do příštích utkání, culí se

Foto: hokej-litvinov.cz

26. března 2015, 23:20

Ondřej Vlk

Litvínov načal semifinálové boje vítězstvím nad brněnskou Kometou. Chemici opět potvrdili, že v domácím prostředí hrají skvěle. Téměř vyprodaný stadion Ivana Hlinky sledoval opravdový boj play off. Severočeši dalším domácím vítězstvím natáhli neporazitelnost už na čtrnácté vítězství v řadě na vlastním ledě, když naposledy padli doma právě s Kometou 26. prosince. Litvínov tak v domácím prostředí v novém roce ještě nenašel přemožitele. Velkou měrou se pod vítězstvím podepsal kapitán Michal Trávníček, který vstřelil svůj první gól v kariéře v play off. Litvínov i díky jeho zásahu zvítězil 3:2.

Byl to pro vás první gól v kariéře v play off, jak byste ho popsal?
Furt je co zlepšovat, a to i v 35 letech. Je skvělé, že jsme dali gól tak brzo, vlastně i druhý byl v první třetině. Hrálo se nám pak lépe, ke konci jsme si to sice zkomplikovali, ale vyhráli jsme.

Nečekali jste spíše, že na vás Kometa přijde s fyzickým hokejem?
Odskočit na dva góly bylo super, hrálo se nám mnohem lehčeji. Věděli jsme, že oni se musí do něčeho tlačit. Stačilo si na to počkat a dávat puky z pásma. Hlavně nehrát u nás ve třetině, což se nám dařilo. Když jsme tyto pokyny nedodržovali, tak se dostávali do šancí.

Druhá třetina nebyla z vaší strany dobrá, čím si to vysvětlujete?
Dostali se do tempa a my jsme začali dělat chyby u nás a z toho jsme jim nabídli vždycky šanci.

Na konci série se přiostřilo, budete v tom pokračovat?
Myslím, že už se z toho neubere. Série se bude spíše vyhrocovat. Play off se jinak nehraje. Oni to na nás zkusí, ale uvidí, že to na nás neplatí.

Nenechali jste se zastrašit euforií Komety. Je to pro vás povzbuzení?
Jasně, že je. Hrajeme doma a u nás si nemůžou nic dovolovat. Brno hraje dobře, Pardubicím ve čtvrtfinále trvalo déle, než se do toho tempa dostaly. U prvního zápasu s Brnem bylo úplně jasné, že do toho takhle půjdou. My se tomu postavíme a uvidíme, jak se bude série dále vyvíjet. 

Vyhrát druhý domácí zápas, to by vám v sérii hodně pomohlo, co myslíte?
Dostalo bys nás to stejně jako v první sérii trochu do klidu. Kdyby se nám to povedlo, tak by to bylo skvělé. Protože jet do Brna s dvoubodovým náskokem, by se nám moc líbilo a bylo by to pro nás povzbuzení.

V utkání jste měl více šancí, co chybělo?
Nechám si to do dalších utkáních. Jsme rád, že jsme vyhráli. Měli jsme delší pauzu a oni prakticky šli hned do utkání po čtvrtfinále. Měli lepší tempo, ale my se tam taky dostaneme a pojedeme si zase to svoje. 

Sestřih utkání Litvínov - Kometa

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz