Prvoligové střípky: Aleš Kotalík je zraněný, zámořský šampión v Kadani. Patroni lídra pomáhají dětem

Foto: hcmotor.cz

Hokejisté Českých Budějovic stále nedokáží najít herní pohodu, k čemuž se nyní přidal i vcelku tučný seznam hráčů na marodce. Motor se dokonce v následujícím utkání musí obejít i bez zkušeného kapitána Aleše Kotalíka (na snímku), který má problémy se zády. Naopak Kadaň přivedla na měsíční zkoušku zámořského juniorského šampióna Iva Crháka. Ten si premiéru odbyl už na ledě Jihlavy. V zajímavém projektu patronace sportovních tříd pokračuje Mladá Boleslav.

Smělé plány vedení českobudějovického Motoru se prozatím zdaleka nenaplňují a nováček první ligy bude nakonec asi rád i za postup mezi nejlepší osmičku, aktuálně totiž okupuje až dvanáctou příčku tabulky. Trenéra Jaroslava Jágra navíc v posledních dnech trápí rozsáhlá marodka. Už v předchozích zápasech nemohl využít služeb obránců Romana Vráblíka, Martina Semráda či útočníka Antonína Melky.

Ještě větší čáru přes rozpočet mu zajisté udělalo zranění kapitána Aleše Kotalíka, který musel vynechat poslední tréninky a nenastoupí ani ve středečním duelu na havířovském ledě. „Aleš měl podobné potíže už před sezonou a nepodařilo se je úplně vyléčit, teď se to zase zhoršilo,“ prozrazuje na klubovém webu třiačtyřicetiletý sportovní ředitel klubu Radek Bělohlav, který ještě nedávno působil také jako šéf lavičky Motoru.

Těsně pod branami vyřazovacích bojů prozatím figuruje Kadaň, která nedávno přivedla minimálně na měsíční zkoušku zajímavou posilu – útočníka Iva Crháka. Odchovanec brněnského hokeje hrál poslední tři sezony americkou juniorskou WSHL, kde hájil barvy Idaho Jr. Steelheads. A nevedl si rozhodně vůbec špatně. Za dobu svého zámořského působení totiž nasbíral 146 kanadských bodů.

I díky jeho bodovým ziskům se mohl tým ze státu Idaho na konci posledních tří sezon radovat ze zisku mistrovského titulu. Jednadvacetilý forvard se zkrátka při své dlouhé zámořské štaci cítil jako ryba ve vodě, nyní však musí bojovat o místo v kádru prvoligové Kadaně. Za sebou má už dvě nepovedená utkání, v níž se bodově prosadit nedokázal a do statistik si připsal pouze dvě trestné minuty a jeden minusový bod.

Prvoligové toulky tentokrát zakončíme v Mladé Boleslavi, kde už více než rok probíhá zajímavý projekt patronace sportovních tříd. Vzájemná spolupráce přináší dětem zajímavé zážitky a na své si určitě přijdou i samotní hráči aktuálního lídra prvoligové tabulky. Už následující týden kupříkladu čeká šestku Patronů, kteří mají přiděleny třídy na prvním stupni, předávání nadílky za doprovodu Mikuláše a čerta.

Na konci roku se mladí hokejisté mohou těšit i na vysvědčení, které obdrží z rukou Romana Willa, Davida Vrbaty, Tomáše Demla, Jiřího Rysa, Tomáše Nouzy, Lukáše Pabišky, Radana Lence, Josefa Jindry, Tomáše Jiránka nebo Marka Loskota. „Pamatuji si, jak jsem jako kluk vzhlížel k chlapům. Děti jsou z tohoto projektu nadšené a já svým způsobem taky,“ přiznává David Vrbata na webu bruslařského klubu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz