Rolinek si zachytal doma. Sen! Je to stejné jako vyhrát MS, líčí

20. srpna 2022, 19:37

Matouš Vojáček

Do pátečního charitativního utkání ve Žďáru nad Sázavou zasáhl i odchovanec Plamenů Tomáš Rolinek, ovšem v roli, kde by jej fanoušci nečekali – a to v bráně. Kapitán mistrů světa z roku 2010 nastoupil do brankoviště na prvních deset minut, a jak sám přiznal, měl toho plné zuby.

„Já jsem si těch svých deset minut odchytal. Dobře jsem se postavil a něco mě trefilo. Pak jsem toho měl plné zuby a přenechal jsem to pravým gólmanům, kteří šli po mně,“ zhodnotil svůj výkon Rolinek.

A svůj part si mistr světa i extraligy odvedl skvěle, nepustil za svá záda jediný puk a parádním semaforem vychytal i Jiřího Tlustého.

„To byla spíš náhoda, že mně trefil košíček, ale zahrál jsem to pro lidi,“ smál se bývalý hokejový útočník.

Ten si svým působením v bráně plní svůj sen, který začal naplňovat dva roky po konci kariéry v Třebechovicích pod Orebem, kde odchytal svůj první soutěžní zápas.

„Říkal jsem, že až skončím s hokejem, tak je můj sen chytat někde, kde bude místo. Chytat před plným stadionem, kde jsem vyrostl, to je sen! Je to úplně stejné jako v roce 2010, když jsme vyhráli mistrovství světa, to byl pro mě taky sen. Nikdy jsem s ničím takovým nepočítal,“ prozradil současný sportovní ředitel prvoligového béčka Pardubic.

„Chytat před plným stadionem, kde jsem vyrostl, to je sen! Je to úplně stejné jako v roce 2010, když jsme vyhráli mistrovství světa."

Ten sám pak smekl klobouk před pořadateli akce.

„Je pecka, že sem přišlo tolik lidí. Taková jména, která sem pořadatelé dokázali dostat, to je neuvěřitelné, a když se ještě vybere taková částka, tak to klobouk dolů."

Bývalý hráč Pardubic se na konec vrátil i k novému vítězi Zlaté hokejky – Ondřeji Palátovi.  

„Ta špička je vyrovnaná a vyhrát mohl kdokoliv. Já tedy individuální ceny moc neuznávám, protože hokej je kolektivní sport, ale Ondra Palát už to měl vyhrát loni, takže si to určitě zaslouží.“

TÝM MARTINA NEČASE – TÝM JAKUBA VORÁČKA 6:7 (2:1 na nájezdy)

Branky: Pleva, Vrána, Chytil, Zohorna, Kubalík, Nečas – Hlaváč, Smoleňák, 2x Pastrňák, Výborný, Bednář, Růžička.

Mužstvo Martina Nečase:
Pavel Francouz, Milan Řehoř, Tomáš Rolinek – Martin Nečas, Tomáš Hertl, Filip Chytil, Filip Zadina, Tomáš Kaut, Martin Kaut, Dominik Kubalík, Radim Zohorna, Jakub Zbořil, Vladimír Šmicer, Patrik Berger, Tomáš Havránek, Martin Lojek, Martin Pleva, Filip Král, Ondřej Kaše, Jakub Vrána. Trenéři: Libor Zábranský, Martin Sobotka.

Mužstvo Jakuba Voráčka:
Petr Mrázek, Karel Vejmelka – Jakub Voráček, David Pastrňák, Jiří Tlustý, Petr Tatíček, Filip Hronek, Lukáš Krajíček, Jaroslav Nedvěd, Jan Hlaváč, Patrik Eliáš, Jaroslav Bednář, Radek Smoleňák, David Výborný, Jiří Hunkes, Jan Rutta, Zbyněk Irgl, Robert Reichel, Jan Koller, Tomáš Ujfaluši, Martin Růžička. Trenéři: Václav Varaďa, Marek Zadina.

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz