Rulík: Cením si návratu do zápasu i obětavosti. Změní sestavu i kapitána

Radim Rulík | Foto: Jan Beneš, ceskyhokej.cz

11. listopadu 2023, 20:18

Josef Prášek

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Druhý zápas, druhá výhra! A další kanonáda. Radim Rulík vlétl ke kormidlu české reprezentace parádně – Češi po Švédech uspěli i proti Finsku. A to vysoko 7:3, díky čemuž ovládli celý Karjala Cup. „Skvělý výsledek to je,“ komentuje kouč.

„Začátek se nám opět excelentně povedl. Vést venku 3:0… To se nestává každý den. To bylo rozhodující,“ těší Rulíka fakt, že národní tým opět předvedl skvělý začátek jako se Švédy.

A i když Finové dokázali srovnat ve druhé části na 3:3, svěřenci Rulíka opět našli sílu.

„Nejvíc si cením toho, že jsme se za stavu 3:3 dokázali vrátit."

„Finové do toho šlápli a nebylo to úplně ideální. Hnala je navíc plná hala. Byly tam momenty, kdy jsme se moc nedostali k nim do pásma. Ale přečkali jsme to. Vrátili jsme se do zápasu a ve třetí třetině jsme se zlepšovali ve hře v obranném pásmu,“ ohlíží se za další výhrou.  

On a jeho trenérský štáb na mužstvo nemuseli ani moc působit. „Snažíme se dělat vše tak, abychom stále měli víru. V tomhle zápase se to vyplatilo,“ je si vědom.

„Nejvíc si cením toho, že jsme se za stavu 3:3 dokázali vrátit. Před vyprodanou halou vést 3:0, pak dostat na 3:3, ale znova to překlopit na naši stranu… To je opravdu cenný. Pak jsem rád, že jsme v tom zápase soupeře přestříleli,“ naráží na to, že Češi měli 27 střel a domácí jen 17. 

Česká reprezentace pod Rulíkem ve dvou zápasech nasázela dvanáct branek. Kdo by to před turnajem čekal? Nejspíš nikdo…

„My jsme do výběru zařadili hráče, kteří v produktivitě uspěli na začátku sezony – kluci na to navázali a přišli s pohodou z klubů. Sice někdy třeba ne z týmového ohledu, ale z osobních statistik určitě."

„My jsme do výběru zařadili hráče, kteří v produktivitě uspěli na začátku sezony – kluci na to navázali a přišli s pohodou z klubů."

Ocenil také to, že jeho tým doslova žije zápasem každým okamžikem. „To jsme rádi. Celkově kluci si pomáhají a ocení obětavost. Tu jsme vyzdvihli také v kabině,“ přiznává Rulík. 

Třetím kapitánem bude Michal Řepík

V neděli přijde poslední utkání se Švýcarskem, které doposud neurvalo ani bod. „Potřetí se změní sestava i kapitán. Jako trenéři chceme, aby vše bylo s maximální pokorou a přípravou. Turnaj je složen ze tří zápasů a chceme na to navázat,“ zdůrazňuje. 

Radim Rulík na závěr také prozradil, že v neděli dostanou volno Košťálek, Dvořák, Voženílek, Sedlák a Tomášek. Tedy hráči, které čeká v dalším týdnu Liga mistrů. S výjimkou Kodýtka, ten ovšem měl v sobotu volno a po turnaji nikam nemusí cestovat. 

„Kapitánem bude Michal Řepík,“ dodal. Duel se Švýcary startuje v 12:00, přidá Rulík a spol. další výhru?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz