Rytíři statečně vzdorovali. Nebyli jsme jednoduchým soupeřem, ví Procházka

Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

18. září 2023, 8:10

Tereza Žáková

Utkání mezi Kladnem a Pardubicemi mělo jasného favorita. Dynamo skutečně zvítězilo, ale nebyla to rozhodně tak jednoznačná záležitost, jak se očekávalo. „Zjistili jsme, že dokážeme hrát s takovým týmem víceméně vyrovnaný hokej,“ těší útočníka Martina Procházku.

Rytíři se přitom i ve druhém kole museli obejít bez výrazných letních posil Michaela Frolíka a Denise Kusého. I tak ale dokázali s hlavním adeptem na zisk mistrovského titulu držet krok. V dlouho bezbrankovém utkání se pak dokonce ve 32. minutě zásluhou Procházky ujali vedení.

„Klépa si sebral puk a jeli jsme dva na jednoho. Trošičku jsem od něj čekal nahrávku. On se ale nakonec rozhodl pro střelu, protože si tam obránce dobře lehl. Mně se to pak naštěstí odrazilo a se štěstím jsem to tam zametl,“ popisoval první kladenský gól sezony.

Domácí fanoušci se ovšem z vedení neradovali příliš dlouho. Brzy musel po střele Tomáše Zohorny lovit ze své sítě první puk i Adam Brízgala, o čtyři minuty a 27 sekund později už byl stav pro Kladno nepříznivý.

„Měli jsme tam ve druhé třetině špatnou pětiminutovku, kdy jsme dostali dva góly. To si nesmíme proti takhle zkušenému týmu dovolit,“ uvědomuje si Procházka. „Je to velká škoda, protože si myslím, že jsme pro ně nebyli úplně jednoduchým soupeřem a že jsme je dost potrápili,“ sděloval Procházka své pocity ze zápasu pro klubový web.

„Je to velká škoda.“

A jeho slova by určitě potvrdili i samotní pardubičtí hráči. Ti si během vlastních přesilovek dokázali vytvořit několik gólových šancí, ale vždy ztroskotali na skvěle chytajícím Brízgalovi.

„Do sezony vlítnul ve fantastické formě. Měl tam neuvěřitelné zákroky,“ ocenil svého parťáka Procházka. „Chceme mu poděkovat, že takhle čape a pochválit ho. Díky němu byl ten výsledek takhle vyrovnaný.“

Rytíři skutečně na body pomýšleli až do poslední chvíle. Sympatický výkon jim sice nakonec žádné nepřinesl, ale… „Zjistili jsme, že dokážeme hrát s takovým týmem víceméně vyrovnaný hokej,“ potěšilo kladenského střelce po porážce 1:3. „Do dalších zápasů se tady od toho musíme odrazit,“ velí.

„Zjistili jsme, že dokážeme hrát s takovým týmem víceméně vyrovnaný hokej.“

Nejen jeho pak potěšila atmosféra, která na kladenském zimáku panovala. „Je to taková otřepaná fráze, ale domácí fanoušci jsou šestým hráčem na ledě a na Kladně je vždycky fantastická atmosféra,“ pochvaloval si Procházka v rozhovoru pro rytirikladno.cz. „Doufám, že nám budou pomáhat celou sezonu a že my jim budeme dělat radost na ledě,“ přeje si.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz