S Kladnem může přijít krize, varuje Krenželok. Ztratit 5:0 nepamatuje

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

27. ledna 2022, 18:29

Adam Bagar

Hodně divoký zápas sehrály Vítkovice po návratu z karantény. Nad Karlovými Vary vedly po první třetině už 5:0 a na začátku druhé 6:1, přesto nakonec byly rády za vydřenou výhru 7:6 v prodloužení.

„Jako hráč jsem kdysi taková utkání zažil, s Litvínovem to bývalo takhle divoké. V trenérské kariéře mě to ale ještě nepotkalo,“ přiznává vítkovický trenér Miloš Holaň. „Nepamatuju si, že by byly někdy ze stavu 5:0 problémy,“ přidává se útočník Lukáš Krenželok.

Ostravané byli zvědaví, jak si po pauze povedou. „Čekali jsme, že na nás vletí, ale najednou jsme hráli my. Přišlo mi, že jsme působili odpočatě, hráli jsme lehce, ale ve druhé třetině už ta přestávka byla znát. Scházely nám síly a rychleji jsme se zadýchávali,“ líčí.

„Já jsem covid neměl, ale už to, že jste v karanténě, sedíte doma a po dvou trénincích zase jdete do zápasu, není ideální. Už když dva dny nejste na ledě, tak je to znát. Teď to bylo pět. Člověk se poté rychleji unaví a začnou ho bolet nohy,“ pokračuje Krenželok.

Na to se ale nechce vymlouvat. Dobře ví, že tak jako tak by se pětibrankový náskok neměl ztrácet. „Možná v tom bylo i podcenění. Možná jsme si mysleli, že se nám už nic nemůže stát. Ale pak to tam napadalo, psychika šla hodně dolů a báli jsme se o výsledek.“

Energie vyhrála druhou třetinu 5:1, ve třetí potom vyrovnala na 6:6, ale málo vídaný obrat se v Ostravar Aréně nekonal. Drama rozsekl v prodloužení Robert Flick. Na vítkovické střídačce byla patrná velká úleva, k vítězství 7:6 přispěl třemi body právě i Krenželok.

„Naštěstí bereme aspoň dva body, ve finále jsme za ně rádi. Něco si k tomu musíme říct a jdeme dál,“ hlásí zkušený útočník. Vítkovice po odkladech čeká náročný program, hned v pátek odehrají další domácí střetnutí – od 17:30 vyzvou zlepšující se Kladno.

„Nebude to sranda. Myslím si, že může přijít nějaká krize. Taková je aspoň má zkušenost, že první zápas po nemoci vypadá dobře, ale ve druhém se únava rozloží. Musíme se připravit, nevymlouvat se, zkrátit střídání a jít do nich. Jdeme vyhrát,“ velí Krenželok.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz