Šatný na Slováky umí. O mistrovství zatím nechci přemýšlet, hlásí

Foto: Martin Voltr

25. března 2021, 9:10

Martin Voltr

V reprezentační kariéře nastoupil proti Slovákům popáté. A udržel si výtečný průměr jedné inkasované branky na zápas: Gólman Oliver Šatný pochytal 28 střel, což českou osmnáctku dovedlo k vítězství 2:1.

Jaké máte z úvodního zápasu ve Vyškově dojmy?
Určitě jsme rádi, že jsme mohli zase poměřit síly v mezinárodních zápasech. Byl to trošku nezvyk, zahrát si po dlouhé době. Ale myslím, že jsme se toho ujali docela dobře. Až na tu první třetinu, kde to trošku pokulhávalo. Pak jsme se zvedli.

Co jste si řekli v kabině?
My jsme byli první třetinu takoví rozlítaní. Trenér řekl, ať se víc uklidníme a hrajeme ten svůj styl, který máme naučený a trénjeme. Pak nám tam padly dva góly, které pro nás byly hodně důležité, abychom to dotáhli do dobrého konce.

Vy jste čelil narůstajícímu tlaku Slováků, kteří na vás za třetí třetinu vyslali čtrnáct střel. Bylo to náročné?
Ta třetí třetina byla velice náročná. Myslím, že nás tam snad na osm minut zavřeli v pásmu a odvolali gólmana. To pro mě bylo asi nejtěžší.

„My jsme hlavně rádi, že nějaké zápasy v téhle době můžeme hrát.“

Jeden gól a 28 zákroků vás určitě povzbudí, že?
Určitě, jsem za to rád. I kluci mi k tomu ale velice pomohli.

Berete bitvy se Slováky, jako našimi sousedy, prestižně?
My jsme hlavně rádi, že nějaké zápasy v téhle době můžeme hrát a že se to takhle dalo domluvit.

Vy jste právě proti Slovákům v reprezentaci debutoval a vychytal jste tehdy čisté konto. Takže oblíbený soupeř?
Docela mám na ně štěstí (usmívá se). Jsem rád, že to takhle dopadlo.

Jak vnímáte situaci na brankářském postu? O nominaci bojujete čtyři…
Teď se o tom úplně nesnažím přemýšlet. Spíš pracuju den ode dne a uvidíme, jak z toho trenéři vyjdou. Samozřejmě bych byl rád, kdybych na mistrovství světa letěl. Ale jak říkám, ještě je to brzo.

Pomohlo vám hodně, že jste dostal šanci v prvoligovém Ústí nad Labem?
Za tu příležitost jsem moc rád, byla pro mě úplně super. Dlouho jsem nechytal zápas a jsem rád, že mi potom Ústí umožnilo zachytat si dospělou soutěž.

Jak se dají srovnat zápasy Chance ligy s reprezentací?
Mezi těmi chlapy je to takový jiný hokej. Hrají tam jak šestnáctiletí kluci, tak i 48letí, je tam plno zkušených hráčů. Určitě je to těžká liga.

A nedělá vám teď problémy úzký led ve Vyškově? To musí být obří rozdíl oproti letišti v Ústí...
Na malém hřišti je to rychlejší, musím být fakt pořád připravený. Tam mám na všechno víc času, můžu si chvilku oddechnout a připravit se na střelu, i přihrávky jdou déle. Ale už jsme tady měli kempy, takže jsem na to hřiště zvyklý.

Foto: Martin Voltr

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz