Šimánek střílel do špatné. Měl být hvězdou zápasu! vtipkuje Beránek

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

12. prosince 2015, 15:12

Lukáš Foff

V loňské sezoně odehrál mladý hradecký útočník Petr Beránek 48 extraligových zápasů. Pak přišlo zranění, i proto se rozehrával v partnerských Litoměřicích. Trenérské duo Kýhos–Martinec však zaujal svými výkony, a tak si proti Vítkovicím odbyl svůj letošní debut. A vzpomínat na něj bude s úsměvem. Nejenom proto, že Mountfield po přesvědčivém týmovém výkonu získal tři body, ale i díky „parádnímu“ vlastenci hradeckého ex-kapitána Šimánka.

Herní deficit a tréninkové manko způsobené zraněním ztížilo mladému útočníkovi vstup do letošní sezony. Rozehrával se ve WSM Lize a jeho současná forma zaujala i nově složenou trenérskou dvojici na lavičce Hradce, která se rozhodla dát mu šanci v zápase proti Vítkovicím. „Prvních deset dvanáct zápasů pro mě kvůli zranění bylo těžkých. Dlouho jsem se s tím rval, ale teď už jsem se rozehrál a je to lepší a lepší. O tom, že pojedu za áčko, jsem se dozvěděl po zápase s Přerovem,“ říká Petr Beránek.

Ten si pochvaloval výkon svého týmu, jenž od začátku držel vedení. I přes mírné komplikace ho nepustil, a tak dokráčel ke třetímu vítězství z posledních čtyř duelů. „Zápas byl dobrý. Především jako tým jsme hráli kvalitní hokej a dokázali jsme ubránit i to, když nás párkrát Vítkovice zavřely v pásmu. Podrželi nás gólmani a nezlomil nás ani smolný vlastní gól, kterému se teď alespoň můžeme smát,“ narážel člen čtvrté formace na neobvyklou situaci, díky které se Vítkovice dotáhly na ztrátu jediné branky.

Jiří Šimánek totiž v ponechané výhodě vracel puk k modré čáře, jenže spoluhráči mu už ujeli. A k překvapení všech se kotouč došoural až do prázdné hradecké brány! „S klukama jsme v kabině říkali, že Jirka Šimánek měl být hvězdou zápasu, když byl dvougólový. To jsem ještě nikdy neviděl,“ nemizí úsměv z Beránkových rtů.

GÓLY TELH:
Vlastňák Šimánka, ťukes Pardubic do kuchyně či buldok Rachůnek »

Mrzet to svěřence Vladimíra Kýhose nakonec nemuselo, neboť hned potom předvedli v přesilovce ukázkovou kombinaci. Brian Ihnačák, který měl na zápase i svého otce Petera, střílel už do prázdné klece. A bývalý hradecký brankář Pavel Kantor mohl jenom přihlížet. „Mužstvo to vždycky ohromně uklidní, když dáte gól a vedete o dvě branky. Hlavně jsme se soustředili na to, abychom neinkasovali, což se nám podařilo a zápas jsme zodpovědně dohráli až do konce. Soupeře jsme nepustili do žádných větších šancí,“ libuje si útočník.

FORTUNA aréna v Hradci Králové je synonymem pro bouřlivou atmosféru, což potvrzuje Petr Beránek i po klání s ostravským celkem. „Obecně v Česku jsou výborní fanoušci. Nemůžu si stěžovat ani na lidi v Litoměřicích, protože i tam se fandí skvěle, ale s Hradcem se to samozřejmě nedá srovnat. Chodí jich víc a jsou nejlepší v extralize. Mám je opravdu rád,“ líčí útočník Mountfieldu. „Originální a srandovní byla i reakce fanoušků, kteří vzali situaci po vlastním gólu s humorem. Začali slavit jako normální branku,“ obdivuje příznivce dvaadvacetiletý forvard.

Mountfield se tak posunul na čtvrté místo a k poslednímu zápasu před reprezentační přestávkou se vydá na led druhé Olomouce. Ta v pátek hladce přehrála Spartu 5:1. Jenže letos nedala Hradci ve dvou zápasech ani gól! „Určitě to týmu psychicky pomůže, když jede na soupeře, kterého dvakrát porazil s nulou. Olomouc je ale rozjetá a je na druhém místě, takže nás nečeká nic lehkého. Doufám, že budu hrát a že do reprezentační přestávky půjdeme s vítězstvím v zádech,“ neskrývá svá přání hradecký mladík.

Na odpočívání během pauzy nebo vánočních svátků nemá ani pomyšlení. „Vzhledem k tomu, že jsem toho moc nenatrénoval, potřebuju makat. Moc volna ani nepotřebuju, protože během léta jsem ho měl až dost,“ uzavírá Petr Beránek.

Sestřih utkání Hradec Králové – Vítkovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz