Slováček: Na tohle už jste se ptali patnáctkrát. Fanouškům se nedivím...

Ondřej Slováček | Foto: Roman Mareš, rytirikladno.cz

Frustrace v hokejovém Kladně by se dala krájet. Rytíři se v druhé dohrávce s Vítkovicemi neprosadili a prohře 0:4, která byla už šestnáctou v řadě, přihlíželo jen 1407 fanoušků. „Nedáváme góly z šancí, z kterých bychom je normálně dávali,“ štve Slováčka.

Rytíři do druhého utkání s Vítkovicemi ve třech dnech nastoupili s ještě více okleštěnou soupiskou než minule. Mimo hru tentokrát zůstali i Jaromír JágrJakubem Klepišem a kladenská sestava, která tak čítala jen jedenáct útočníků a šest obránců, neuspěla.

„Těžko se mi to hodnotí. Všichni to viděli. Bylo to o dost horší než minule,“ soukal ze sebe po utkání zklamaný Ondřej Slováček, jehož Rytíři se v odvetě nezmohli ani na jeden gól. A kde hledat příčinu dalšího neúspěchu?

„Já myslím, že na tohle už jste se ptali patnáctkrát předtím,“ odpověděl rozmrzele Slováček novinářům. „Prostě nedáváme góly z šancí, z kterých bychom je normálně dávali, kdybychom byli v nějaké herní pohodě,“ štve kladenského beka.

„Já myslím, že na tohle už jste se ptali patnáctkrát předtím."

„Měli jsme dost šancí dát dva tři čtyři góly, ale bohužel je nedáváme. Sami k tomu občas obdržíme laciné branky z našich chyby. To je jedna z těch příčin, proč se nám nedaří. Kdybych měl ale vyjmenovat všechny, tak tady budeme do zítřka,“ dodal smutně po šestnácté prohře v řadě.

Že Rytíři nezažívají zrovna nejšťastnější období, bylo znát i na tribunách. Kladenský ČEZ stadion byl poloprázdný, přítomní fanoušci se navíc "bavili" po svém. Místo fandění si házeli třeba nafukovacím míčem do vody, hráli badminton nebo si zpívali lidové písničky.

„Nedivím se jim,“ reagoval na bojkot Slováček. „Když se vyhrává, tak tady bude vždycky plný zimák. Když ne, tak bohužel. Tak to je,“ říkal smířlivě v rozhoru pro rytirikladno.cz. „Jsem ale rád, že lidi i tak přišli. Děkujeme jim,“ dodal hned vzápětí.

„My se musíme soustředit na ten hokej, protože nikdo jiný nám jinak nepomůže. Musíme se z toho prostě dostat sami. Šestnáct proher je strašně moc."

Nezvyklé ticho ale jinak příliš nevnímal. „My se musíme soustředit na ten hokej, protože nikdo jiný nám jinak nepomůže. Musíme se z toho prostě dostat sami. Šestnáct proher je strašně moc. Musíme to prostě přetnout,“ nabádá. „Samozřejmě jsme si to říkali už po pátém i desátém utkání, ale bohužel to stále trvá a my se s tím musíme poprat,“ ví kladenský obránce.

Do konce základní části zbývá odehrát osm utkání a na předposlední Mladou Boleslav ztrácí Kladno dvanáct bodů. Situace je tak pro Rytíře kritická, ale… „Pořád máme šanci,“ odvětil Slováček poté, co si v hlavě rychle přepočítal tabulku.

„Musíme utnout tady tu hrůznou šňůru a uděláme pro to cokoliv,“ vzkazuje fanouškům. „Možná to nevypadá, možná nás všichni odepisují, ale my to prostě chceme zastavit, a ještě se o to poprat,“ říká odhodlaně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz