Slováci zahájí přípravu na MS. Ramsay ukázal i na Tybora, Cingela či Pauloviče

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

28. března 2019, 15:15

Václav Jáchim

O týden později než čeští reprezentanti zahájí přípravu na mistrovství světa hokejisté Slovenska. Šampionát budou hostit Bratislava a Košice, svěřenci trenéra Craiga Ramsayho po osmi letech nastoupí na domácí půdě. Úvodní zápasový test je čeká už příští týden proti Švédsku.

Hlavní kouč ve spolupráci s generálním manažerem Miroslavem Šatanem zařadili do první nominace 22 hráčů, je mezi nimi i osmička hokejistů z Tipsport extraligy. Pozvánku dostali vítkovičtí Peter Trška s Radoslavem Tyborem, útočníci Energie Tomáš Mikúš a Dávid Gríger, hradecké trio Mislav Rosandič, Lukáš Cingel, Matej Paulovič (na snímku) a sparťan Andrej Kudrna.

Trška, T. Mikúš a Gríger se pod Ramsayem dosud nepředstavili, celkově ve výběru není žádný mezistátní nováček. Poprvé v sezoně se zapojí brankář Július Hudáček ze Spartaku Moskva. „Máme několik velmi dobrý gólmanů, před MS připadá v úvahu až šest jmen," zmínil Miroslav Šatan.

Jasno je o trenérském štábu. Hlavní kouč Craig Ramsay bude mít na šampionátu tři asistenty, k Róbertovi Petrovickému se přidají Michal Handzuš a Andrej Podkonický. Bývalý útočník Liberce zatím v play off vede Zvolen, jakmile ukončí klubové povinnosti, bude k dispozici národnímu mužstvu.

Nejdelší zápasovou přestávku bude mít šestice hráčů Slovanu Bratislava, všichni ovšem v uplynulém období pravidelně trénovali. Zdravotní potíže trápily Mislava Rosandiče, hradecký bek nezasáhl do Generali play off. „Kdyby nevypadli, už by hrál. Myslím, že příští týden bude v pořádku," dodal Šatan. Nejstarším hráčem mužstva je devětatřicetiletý útočník Ladislav Nagy. Mistr světa 2002 nejspíš po letošním šampionátu ukončí kariéru.

Slovenská reprezentace se poprvé sejde v  pondělí 1. dubna v Piešťanech, ve čtvrtek poté sehraje v Topolčanech přátelské utkání proti Švédsku. V následném projektu Euro Hockey Challenge se Slováci dvakrát utkají s českým národním týmem – nejprve v pátek 26. dubna v Trenčíně, odvedu o den později hostí Nitra.

Nominace Slovenska na úvod přípravy před MS:

Brankáři:
Július Hudáček (Spartak Moskva, KHL), Andrej Košarišťan (Nové Zámky).

Obránci:
Michal Čajkovský (Dynamo Moskva, KHL), Mário Grman, Michal Sersen, Adam Jánošík (všichni Slovan Bratislava, KHL), Mislav Rosandič (Mountfield HK, Česko), Peter Trška (Vítkovice, Česko), Martin Štajnoch (Norimberk, DEL), Martin Chovan (Detva).

Útočníci:
Ladislav Nagy (Košice), Lukáš Cingel, Miloš Paulovič (oba Mountfield HK, Česko), Andrej Kudrna (Sparta Praha, Česko), Radoslav Tybor (Vítkovice, Česko), Martin Bakoš (Soči, KHL), Dávid Buc, Adam Liška, Matúš Sukeľ (všichni Slovan Bratislava, KHL), Dávid Gríger, Tomáš Mikúš (oba K. Vary, Česko), Radovan Puliš (Detva).

Trenéři: Craig Ramsay, Róbert Petrovický, Michal Handzuš a Andrej Podkonický.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz