Slovan nesplnil termín KHL, dál jedná o partnerovi. Nejasnosti také u Rigy

Foto: Facebook HC SLOVAN Bratislava

19. března 2019, 16:17

Václav Jáchim

Březen je klíčový měsíc s ohledem na další budoucnost Slovanu Bratislava v KHL. Už jen několik dní má slovenský klub na to, aby představil nového partnera a také patřičné finanční podmínky, v opačném případě ruskou soutěž opustí. Vedení Slovanu mělo do pondělí 15. března dodat nutné dokumenty do centrály KHL, což se nestalo. O zásadní informaci ale zatím ještě nejde.

V případě Slovanu bude rozhodujícím termínem konec března, do té doby musí vedení klubu potvrdit finanční stabilitu, jméno nového partnera a také generálního manažera. Podle dostupných zpráv má být všechno na dobré cestě, delegace Slovanu v brzké době odletí do Moskvy, kde veškeré otazníky vysvětlí. Nejprve se spekulovalo o investorovi z Česka, nyní prý stopa míří do jiné evropské země. Tak uvidíme.

Foto: youtube.com

Ostatní účastníci KHL měly do pondělí 15. března doložit veškeré dokumenty, které jsou nutné pro přihlášku k účasti v sezoně 2019-20. Podle stanice R-Spart tak učinilo 22 z 25 mužstev. Jeden klub dluží hráčům výplaty za měsíc a půl, pohledávky je připraven uhradit do konce března. Dokumenty nezaslaly Slovan a Riga, u čínského Kunlunu liga požádala o upřesnění některých údajů.

V případě Slovanu nešlo o nečekaný krok. „Vedení našeho klubu se nachází ve finální fázi jednání s novým majoritním vlastníkem, který klub ekonomicky zabezpečí pro další působení v KHL. Rozhodnutí musí padnout do konce měsíce," cituje R-Sport prohlášení tiskového oddělení Slovanu.

Foto: dinamoriga.eu

Určité nejasnosti přetrvávají také u Dinama Riga. „Potřebné dokumenty jsme zatím KHL nezaslali, ještě vedeme jednání se sponzory," uvedl šéf lotyšského klubu Juris Savickis. Podle jeho slov jde jen o drobné zpoždění, Dinamo neuvažuje o odchodu ze soutěže.

„Jsme rádi, že můžeme v lize být. Ještě několik týdnů, možná měsíc – a tohle téma uzavřeme. S KHL jsme v kontaktu, vedení ligy je se situací obeznámeno," dodal Savickis. Před startem příštího ročníku by nicméně mělo dojít k dalšímu snížení počtu účastníků. Šéf Dmitrij Černyšenko před časem oznámil, že startovní pole opustí nejhorší tým z komplexního pořadí za poslední tři sezony. V úvahu údajně připadá jeden z tria Čerepovec, Chabarovsk a Vladivostok.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz