Sparta? Uvidíme, říká Chlapík. Mistrovství má jako jeden ze svých cílů

Filip Chlapík | Foto: Jan Beneš, Český hokej

Zapsal desítky startů v NHL, loni si podmanil Tipsport extraligu a letos válel ve Švýcarsku. Na mistrovství světa si však Filip Chlapík dosud nezahrál.

Loni se navzdory fenomenálním výkonům na Spartě do finální nominace nevešel, předtím podobným způsobem přišel i o účast na olympijských hrách.

Důvěru v něj tehdy neměl Filip Pešán a později ani Kari Jalonen. Teď se o pozvánku na velký turnaj rve znovu.

„Je to jeden z cílů, kterého bych chtěl dosáhnout. Na mistrovství jsem ještě nebyl, chtěl bych se tam podívat. Udělám pro to všechno," hlásí Filip Chlapík po úvodním tréninku na kempu v Plzni.

„Beru to s nadhledem," vrací se ještě k loňským škrtům z reprezentačního kádru. „Zkusím do toho dát všechno. Buď to vyjde, nebo ne. Ale že bych kvůli tomu nemohl spát, to úplně ne. Člověka by mrzelo, kdyby to zase nevyšlo, ale je to jenom na mně, jak budu hrát."

„Člověka by mrzelo, kdyby to zase nevyšlo, ale je to jenom na mně, jak budu hrát."

„Sezona se mi povedla. Když si o místo řeknu, tak doufám, že bych v nominaci neměl chybět," věří. „Musím si to zasloužit výkony. Nečekám, že se tady ukážu a hned pojedu. Je na to devět zápasů, takže je potřeba makat."

Pomoct mu může i souhra s Michaelem Špačkem, s nímž váleli v Ambri-Piottě. „Hodně nám to tam šlo, hráli jsme hezký hokej," vypráví Chlapík.

„Z osobního hlediska to bylo dobré," říká o své první sezoně ve Švýcarsku. „Ujel mi začátek, kdy si člověk zvyká, pak to tam ale začalo padat."

V padesáti zápasech skóroval hned 24x, jen dva jiní hráči dali v lize víc gólů. „Neudělali jsme ale play off, bylo to zklamání," mrzí nicméně Chlapíka. „Jinak to tam bylo super. Země je nádherná. Jsou tam jezera, hory... Moc jsem si to tam užil."

„Z rodinného hlediska chce být samozřejmě člověk doma, blízko rodině. Ale mám tam ještě rok smlouvu."

V Ambri-Piottě má smlouvu ještě na rok, ale...

Je veřejným tajemstvím, že kolem něj krouží Sparta. Ostatně právě s ní před startem reprezentačního kempu trénoval a udržoval se v kondici.

Jeho návrat do Prahy se prý teď řeší. „Vůbec nevím," říká zatím Chlapík o své budoucnosti. „Čekáme druhé miminko. Uvidíme, co se bude dít. Z rodinného hlediska chce člověk samozřejmě být doma, blízko rodině. Ale mám tam ještě rok smlouvu."

On sám se comebacku do Tipsport extraligy nebrání, v rozhovoru znovu potvrdil, že po loňském stříbru cítí, že má na Spartě nedodělanou práci.

Hodně navíc prožíval letošní play off, byť jen z tribuny: „Sledoval jsem každý zápas Sparty. Mrzí mě, že kluci titul letos neudělali. Je potřeba už to zlomit, lidi si to tam zaslouží."

Bude to za rok i s Chlapíkem?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz